Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

UniCredit: Eξετάζει άντληση €16 δισ. μέσω ΑΜΚ και πωλήσεων συμμετοχών

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας έχει αρχίσει να συγκεντρώνει προσφορές για την μονάδα διαχείρισης ενεργητικού Pioneer Management. Στο τραπέζι και η πώληση μεριδίου 40% στην πωλονική Bank Pekao. «Κλειδί» η πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων.
UniCredit: Eξετάζει άντληση €16 δισ. μέσω ΑΜΚ και πωλήσεων συμμετοχών

Η ιταλική τράπεζα UniCredit εξετάζει να αντλήσει ως και 16 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης μετοχών και της πώλησης στοιχείων ενεργητικού, δήλωσαν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.
Στα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνεται και η FinecoBank, σύμφωνα με τις πηγές.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, έχει αρχίσει να συγκεντρώνει προσφορές για την μονάδα διαχείρισης ενεργητικού Pioneer Management και βρίσκεται σε συνομιλίες με την πολωνική PZU για την πώληση μεριδίου 40% στην πολωνική Bank Pekao.
Oι κεφαλαιακοί δείκτες της ιταλικής τράπεζας είναι χαμηλότεροι από αυτούς πολλών ανταγωνιστών της και αναμένεται να διαβρωθούν ακόμα περισσότερα μετά την σχεδιαζόμενη πώληση χαρτοφυλακίου με προβληματικά δάνεια.
Μια από τις πηγές σημείωσε ότι πως η πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα είναι κλειδί για τον καθορισμό των κεφαλαιακών αναγκών της UniCredit.
Με βάση δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου, η UniCredit μπορεί να πουλήσει ως και 20 δισ. ευρώ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου