Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ρέντσι: Συνεργασία Ευρώπης με Αφρική για επανεγκατάσταση προσφύγων

Ρέντσι: Συνεργασία Ευρώπης με Αφρική για επανεγκατάσταση προσφύγων - Κεντρική Εικόνα
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης θέλει να υπογραφούν από όλη την Ε.Ε. συμφωνίες οικονομικής στήριξης και συνεργασίας με τις χώρες της Αφρικής από τις οποίες ξεκινούν τα ταξίδια τους ή διέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που συνήθως καταλήγουν στην Ιταλία. 

Ο Ματέο Ρέντσι αναχωρεί για την Βιέννη με ξεκάθαρες ιδέες σε ότι αφορά το μεταναστευτικό και την όλη του ατζέντα: σχετικά με την εσωτερική κατάσταση της Ιταλίας, ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπόσχεται ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει πιο δίκαιη κατανομή προσφύγων σε όλες τις περιοχές της χώρας και όχι μόνον στις μεγάλες πόλεις.
Κάτι που αποτελεί και μια έμμεση απάντηση στον δήμαρχο του Μιλάνου, τον Μπέπε Σάλα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το υπερβολικό βάρος που σηκώνει η ιταλική συμπρωτεύουσα, ζητώντας μεγαλύτερη συμπαράσταση.
Ο  στόχος είναι να μειωθούν τα ρεύματα προς την Ευρώπη, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, αλλά και του Μαγκρέμπ. «Τις συμφωνίες αυτές είμαστε σε θέση να τις υπογράψουμε και μόνοι μας, αλλά πιστεύουμε ότι θα ήταν σωστό να το πράξουν όλες μαζί, οι χώρες της Ευρώπης», λέει ο Ρέντσι.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου