Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Αφιέρωμα "ITALIAN FILM DAYS" 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

 Αφιέρωμα

Αφιέρωμα "ITALIAN FILM DAYS"
Aίθουσες Δαναός 1, Ιντεάλ και Παλλάς
Στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας 21 Σεπτεμβρίου -  02 Οκτωβρίου 2016



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:

Date
Time
Theatre
22/9
20:30
25/9
19:45
26/9
19:45
27/9      
18:00
ΙNDIVISIBILI
1/10
22:30    
  1/10         20:15         ΔΑΝΑΟΣ 1  LE CONFESSIONI
Δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι η Ιταλία υπήρξε για χρόνια η πρωταγωνίστρια κινηματογραφική δύναμη στην Ευρώπη, έχοντας συστήσει στο παγκόσμιο σινεμά κορυφαίους δημιουργούς και μέγιστες ταινίες που όλοι γνωρίζουμε και όλοι αγαπάμε.
Μετά από μία απότομη υποχώρηση στις αρχές της δεκαετίας του ’90, τα τελευταία χρόνια κάτι κινείται πάλι στη γειτονική χώρα. Νέοι δημιουργοί ξεπηδούν στο προσκήνιο, φεστιβάλ και διανομείς δείχνουν θερμό ενδιαφέρον για υλικό από την Ιταλία, το ιταλικό σινεμά μοιάζει και πάλι έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί το νέο Ιταλικό κινηματογράφο από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 02 Οκτωβρίου στις αίθουσες Δαναός 1, Ιντεάλ και Παλλάς στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
Το Αφιέρωμα «Italian Film Days» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη StraDa Films και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Ινστιτούτου Luce Cinecittà.

Στο Αφιέρωμα «Italian Film Days» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 22ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε μερικές από τις καλύτερες ιταλικές ταινίες της χρονιάς, οι οποίες εκπροσωπούν επάξια αυτό το ανανεωτικό ρεύμα. Τρία χρόνια μετά τον φιλμικό δυναμίτη του «Ανθρώπινου Κεφαλαίου», ο Πάολο Βιρτζί ακολουθεί δύο γυναίκες στο δρόμο προς την ελευθερία, στο «Like Crazy». Ο Πιέρο Μεσίνα κινηματογραφεί τον θρήνο και μεταμορφώνει τη Ζιλιέτ Μπινός σε μεσογειακή μητρική φιγούρα, στο «L’ Attesa». Ενας έρωτας ανθίζει μέσα στη φυλακή, στο «Fiore» του Κλαούντιο Τζοβανέζι. Δύο σιαμαίες αδελφές καλούνται να λάβουν μια δύσκολη απόφαση στο «Indivisibili» του Εντοάρντο Ντε Αντζελις. Ο Ρομπέρτο Αντο παντρεύει το μυστήριο με τη μεταφυσική στο «The Confessions». Και στο «Suburra», ο Στέφανο Σολίμα αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία διαφθοράς σε μια Ρώμη όπου δεν σταματά ποτέ να βρέχει.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ



-
Πληροφορίες
Ημερομηνία: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 - Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016
Ωράριο: Ωράριο Φεστιβάλ
Τόπος: Αίθουσες Δαναός 1, Ιντεάλ και Παλλάς - Αθήνα
Διοργάνωση: StraDa Films, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
Σε συνεργασία με: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, Istituto Luce Cinecittà
Είσοδος με εισιτήριο
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου