Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Εάν αποτύχει η Ιταλία, θα αποτύχει η Ευρώπη, διαμηνύουν οι Πράσινοι

Καλούν την ΕΕ να απαντήσει στις μεταρρυθμιστικές προτάσεις του Προέδρου της Γαλλίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιταλία, Ευρώπη,

«Εάν αποτύχει η Ιταλία, θα αποτύχει η Ευρώπη», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο η συμπρόεδρος των Πρασίνων (Die Gruenen) της Γερμανίας, Αναλένα Μπέαρμποκ, αναφερόμενη στις προσπάθειες σχηματισμού μιας ευρωσκεπικιστικής κυβέρνησης στην Ιταλία, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

22/05/2018

«Γι' αυτό και απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ μια ευρωπαϊκή πολιτική πρωτοβουλία, συμπεριλαμβανομένης της απάντησης στις προτάσεις του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Διότι εάν η Ευρώπη δεν αυτοπροσδιοριστεί, θα το πράξουν άλλοι», πρόσθεσε. Ζοφερά σενάρια για την Ιταλία, εάν υλοπoιηθούν τα οικονομικά σχέδια των μελλοντικών κυβερνητικών εταίρων, προβλέπει ο ευρωβουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Έλμαρ Μπροκ σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της Saarbruecker Zeitung. «Προβλέπεται καταιγίδα», είπε χαρακτηριστικά στη γερμανική εφημερίδα.

«Η Ιταλία δεν θα μπορεί να έχει καμιά απαίτηση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, στην περίπτωση μιας τέτοιας απότομης αλλαγή πορείας», δήλωσε ο Μπροκ. «Ως εκ τούτου, η οικονομία της θα καταρρεύσει. Οι ιταλικές τράπεζες θα καταρρεύσουν. Πολλοί Ιταλοί θα προσπαθήσουν τότε να βγάλουν τις αποταμιεύσεις τους στο εξωτερικό, για να τις σώσουν από το χάος», δήλωσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής. «Η ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση πρέπει επομένως να προτρέψει, να γίνουν σχετικές συζητήσεις στο πλαίσιο του Eurogroup και να πει ευθέως μερικά πράγματα στην ιταλική κυβέρνηση, δηλαδή να της δείξει τα όρια των δυνατοτήτων της. Μόνο τότε μπορεί πιθανόν να αποφευχθεί το χειρότερο», πρόσθεσε ο Μπροκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου