Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

«Domenica Greca»: Μεγάλη επιτυχία η ημέρα ελληνικής γαστρονομίας στην Ιταλία

Αποτέλεσμα εικόνας για Domenica Greca

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η ημέρα της ελληνικής γαστρονομίας στην Ιταλία, που έλαβε χώρα την Κυριακή με πρωτοβουλία της πρεσβείας μας στην Ρώμη, με προβολή και από την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

Πάνω από τριάντα ελληνικά εστιατόρια συμμετείχαν στην «Domenica Greca» (Ελληνική Κυριακή), με ειδικές προσφορές για τους πελάτες τους, ώστε να γνωρίσουν ακόμη περισσότεροι Ιταλοί τον πλούτο και τις γεύσεις της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Πολλοί Ιταλοί που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα διηγήθηκαν τη σχέση τους με την ελληνική κουζίνα, αποκάλυψαν ποιες είναι οι αγαπημένες τους συνταγές και ποιες τοπικές παραδόσεις γνωρίζουν καλύτερα, στην σελίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία, στο Facebook.

Παράλληλα, καθόλη την περασμένη εβδομάδα, καταστήματα και ιστότοποι που πουλούν ελληνικά προϊόντα, προγραμμάτισαν ειδικές προσφορές, με αφορμή την πρωτοβουλία.

Σε πόλεις της Ιταλίας στις οποίες δεν υπάρχουν ελληνικά εστιατόρια, όπως στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, μπλόγκερ που ασχολούνται με την γαστρονομία, οργάνωσαν ειδικές συναντήσεις, για να αποκαλύψουν τα μεγάλα «ατού» της γαστρονομίας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου