Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ιταλία : Συνεχίζει κανονικά στο Sanremo το Non mi avete fatto niente!

Αποτέλεσμα εικόνας για San Remo Ermal Meta και Fabrizio Moro

Στη συνέντευξη τύπου πριν από λίγο η οργανωτική επιτροπή του Sanremo 2018, ανακοίνωσε ότι το Non mi avete fatto niente, των Ermal Meta & Fabrizio Moro συνεχίζουν να διαγωνίζονται κανονικά στο 68ο Φεστιβάλ του Sanremo.

8 Φεβρουαρίου 2018   

Η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ ανεστάλη χθες, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν παραβιαστεί οι κανόνες από μέρους τους. Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό πως το 2016, ο ίδιος συνθέτης που υπογράφει και το Non mi avete fatto niente, Andrea Febo, είχε υποβάλει το τραγούδι Silenzio των Ambra Calvani και Gabriele De Pascali, στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών.

Το Silenzio μοιάζει πολύ με μέρος της μελωδίας του Non mi avete fatto niente, αν και έχει άλλους στίχους. Παρά το γεγονός ότι το επίμαχο τραγούδι του 2016, το έγραψε ο ίδιος συνθέτης οπότε δεν τίθεται θέμα αντιγραφής, υπάρχει και πάλι ωστόσο θέμα παραβίασης των κανονισμών, αφού όλα τα υποψήφια τραγούδια του Sanremo, δεν θα έπρεπε να έχουν κυκλοφορήσει εμπορικά ή ερμηνευθεί ενώπιον κοινού, πριν από την πρώτη βραδιά του φεστιβάλ, όπου παρουσιάζονται δημόσια για πρώτη φορά.

Το τραγούδι μπορεί να μην είχε τότε εμπορική κυκλοφορία, αλλά ερμηνεύθηκε σε διάφορες συναυλίες και ιταλικά φεστιβάλ.

Η ανακοίνωση της RAI για το ζήτημα:

Μετά τις πρόσφατες τεχνικές εκτιμήσεις της, η Rai πιστεύει ότι δεν πρέπει να αποκλειστούν από το Sanremo οι Ermal Meta και Fabrizio Moro, καθώς υφίσταται η πρωτοτυπία του τραγουδιού, σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν από το 2013 στο φεστιβάλ. Τ α δύο κομμάτια έχουν διαφορετικούς στίχους και μελωδία. Η επανάληψη της μελωδίας μεταξύ των δύο τραγουδιών δεν υπερβαίνει το ένα λεπτό και 3 δευτερόλεπτα στο σύνολο πάνω από 3 λεπτά και ως εκ τούτου είναι λιγότερο από το 1/3. Το τραγούδι είναι επομένως νέο και παραμένει στον αγώνα.

Το Non mi avete fatto niente παραμένει φαβορί για τη νίκη σύμφωνα με τα στοιχήματα και η πιθανή πρόωρος έξοδος του από το διαγωνισμό, είχε ως αποτέλεσμα να ρίξει την Ιταλία από την τέταρτη στην ενδέκατη θέση στον πίνακα των στοιχημάτων. Παρ’ όλα αυτά άγνωστο παραμένει αν η EBU επιτρέψει στην Ιταλία να διαγωνισθεί με αυτό το τραγούδι στη Λισαβόνα, εφόσον φυσικά οι Meta & Moro κερδίσουν το Sanremo και επιλέξουν να συμμετάσχουν στη Eurovision με αυτό το τραγούδι.

Σήμερα το βράδυ στην τρίτη βραδιά του Sanremo, οι Ermal Meta & Fabrizio Moro θα ερμηνεύσουν για δεύτερη φορά τη συμμετοχή τους.

Πως κρίνετε την απόφαση της RAI να επιτρέψει στο Non mi avete fatto niente, να διαγωνιστεί κανονικά στη συνέχεια του φεστιβάλ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου