Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Στέψη μέσα στη Ρώμη για τη «Γηραιά Κυρία»

Τέταρτο σερί νταμπλ για τη Γιουβέντους, μετά το 0-0 με τη Ρόμα

Στέψη μέσα στη Ρώμη για τη «Γηραιά Κυρία»

Ακόμα και αν η Γιουβέντους έχανε με 4-0 και η Νάπολι περνούσε με το ίδιο σκορ από το «Μαράσι» κόντρα στη Σαμπντόρια, την επόμενη αγωνιστική αυτό το σκηνικό έπρεπε να συμβεί ξανά για να καλυφθεί η διαφορά των 16 τερμάτων ανάμεσα στις δύο ομάδες και να πανηγυρίσουν οι Ναπολιτάνοι. Ευτυχώς για τους φίλους των ½«μπιανκονέρι» τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά, καθώς η ομάδα τους πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν μετά το... σβηστό 0-0 με τους «τζιαλορόσι» και είναι και επίσημα για 7η σερί σεζόν πρωταθλήτρια Ιταλίας.

14/05/2018

Μετρημένα πράγματα είχε να δώσει το πρώτο μέρος και ουσιαστικά καμία μεγάλη φάση για κάποια ομάδα. Τζέκο (8') και Ναϊνγκολάν (10') σούταραν ψηλά στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερο κατοχή και να προσπαθούν να δημιουργήσουν. Στο 26' Ουντέρ και Πελεγκρίνι δεν τα κατάφεραν και η Γιουβέντους φάνηκε για πρώτη φορά στο 34' με το αδύναμο σουτ του Ντιμπάλα που πέρασε έξω. Στο 44' κουνήθηκαν τα δίχτυα στο «Ολίμπικο», αλλά ήταν από την εξωτερική πλευρά, όπου κατέληξε η μπάλα μετά το φάουλ του Κολάροφ για να φύγει χωρίς γκολ το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν ακόμα πιο λίγες, με τις ομάδες να αντιμετωπίζουν το ματς σαν τυπική διαδικασία. Ο Ναϊνγκολάν θέλησε να δώσει ένα κάποιο ενδιαφέρον και αποβλήθηκε (68') με δύο κίτρινες μέσα σε μερικά λεπτά για μαρκαρίσματα σε Αλεξ Σάντρο και Ντιμπάλα, όμως τελικά δεν άλλαξε τίποτα απολύτως. Το ματς παρέμεινε υποτονικό και χωρίς πράγματα για να θυμόμαστε και το φινάλε βρήκε τον Μαξ Αλέγκρι και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν στην αιώνια πόλη το 7ο σερί πρωτάθλημα και το τέταρτο διαδοχικό νταμπλ.

Ρόμα (Ντι Φραντσέσκο): Αλισον, Κολάροβ, Ζεσούς, Φάσιο, Φλορέντσι, Ντε Ρόσι (82' Στρούτμαν), Πελεγκρίνι (73' Γκοναλόνς), Ναϊνγκολάν, Ουντέρ (81' Σικ), Ελ Σαραουί, Τζέκο.

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Σέζνι, Αλεξ Σάντρο, Ρουγκάνι, Μπαρτσάλι, Ντε Σίλιο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Μπερναρντέσκι (67' Ντάγκλας Κόστα), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς (81' Μπετανκούρ), Ιγουαΐν.

Πηγή: gazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου