Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Νονός: Πώς είναι σήμερα οι τοποθεσίες στη Σικελία όπου γυρίστηκε η σειρά των σπουδαίων ταινιών

Αποτέλεσμα εικόνας για padrino corleone

Το Corleone, που έδωσε το όνομα του στον κεντρικό χαρακτήρα του βιβλίου του Mario Puzo και της ταινίας του Francis Ford Coppola, είναι μια ιταλική πόλη 11.158 κατοίκων στη Σικελία.

Νικολέτα  Μακρή, 18 05 2018

Το Corleone, που έδωσε το όνομα του στον κεντρικό χαρακτήρα του βιβλίου του Mario Puzo και της ταινίας του Francis Ford Coppola, είναι μια ιταλική πόλη 11.158 κατοίκων στη Σικελία 

Αρκετοί αρχηγοί μαφίας προέρχονται από το Corleone, μεταξύ των οποίων είναι οι Tommy Gagliano, Jack Dragna, Giuseppe Morello, Michele Navarra, Luciano Leggio, Leoluca Bagarella, Salvatore Riina και Bernardo Provenzano. Είναι επίσης ο τόπος γέννησης πολλών φανταστικών χαρακτήρων στο μυθιστόρημα του Mario Puzo «Ο Νονός», συμπεριλαμβανομένου του Vito (Andolini) Corleone.

Το όνομα της πόλης χρησιμοποιήθηκε ως το επώνυμο του χαρακτήρα του τίτλου στο βιβλίο του Mario Puzo και της ταινίας του Francis Ford Coppola, «Ο Νονός». Στο μυθιστόρημα, ο Vito Andolini μεταναστεύει στις ΗΠΑ από το χωριό Corleone. Στην κινηματογραφική κυκλοφορία του Νονού ΙΙ, ο νεαρός Vito, ντροπαλός και ανίκανος να μιλάει τα αγγλικά, δεν μπορεί να απαντήσει όταν του ζητάνε το όνομα του και του δίνεται το επώνυμο Corleone από έναν υπάλληλο της υπηρεσίας μεταναστών στο νησί Ellis.

Σε όλη τη σειρά των ταινιών, διάφορα μέλη της οικογένειας Corleone επισκέπτονται την πόλη. Στις ταινίες, οι πόλεις Savoca και Forza d`Agrο χρησιμοποιήθηκαν ως τοποθεσίες για τις σκηνές εκείνες που είχαν γυριστεί στο Corleone.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣΑ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου