Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Piaggio: Έφτιαξε το μεγαλύτερο μουσείο μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη

Piaggio: Έφτιαξε το μεγαλύτερο μουσείο μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη

Σε σημαντική αναβάθμιση, τόσο αισθητική όσο και σε μέγεθος, του μουσείου της στην στην Pontedera της Ιταλίας προχώρησε το Piaggio Group δίνοντας πλέον θέση σε περισσότερα ιστορικά εκθέματα αλλά και στις υπόλοιπες εταιρίες που έχει υπό την σκέπη του ο ιταλικός όμιλος.

08/05/2018 

Με αυτή την αναβάθμιση το μουσείο της Piaggio, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000, είναι πλέον το μεγαλύτερο στην Ιταλία και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό μέχρι σήμερα το έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 600.000 και αυτό το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Το μουσείο που καταλαμβάνει μέρος του παλιού εργοστασίου των Ιταλών, όταν και μετακόμισαν στην Pontedera, την 10ετία του 1920, αύξησε την έκτασή του από τα 3.000 σε πάνω από 5.000 τ.μ. και διαθέτει πλέον περισσότερα από 250 εκθέματα.

Οι επισκέπτες θα βρουν σε αυτό μοναδικά κομμάτια που αφηγούνται την ιστορία του Ομίλου Piaggio, ακολουθώντας τα ίχνη της ιστορίας της μετακίνησης. Δεν μιλάμε μόνο για δύο τροχούς, η ιστορική μνήμη της Piaggio διασχίζει όλη την ιστορία των μεταφορών: πλοία, τρένα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, σκούτερ και μοτοσυκλέτες γεννήθηκαν από την μητρική εταιρεία και τις υπόλοιπες ιστορικές φίρμες που της ανήκουν.

Ο κύριος εκθεσιακός χώρος λοιπόν διευρύνεται με το άνοιγμα δύο ολοκαίνουριων χώρων. Εκεί θα βρείτε πέρα από δεκάδες Vespa όλων των ειδών και… μεγεθών (μέχρι και πολεμική Vespa με…μπαζούκα υπάρχει!), μια νέα συλλογή αφιερωμένη στο αειθαλές Ape αλλά και έναν χώρο που φιλοξενεί την βαριά αγωνιστική ιστορία των Aprilia, Gilera και Moto Guzzi, η καθεμιά με το δικό της φανατικό κοινό. Όλες μαζί μάλιστα έχουν συγκεντρώσει ούτε λίγο ούτε πολύ 104 πρωταθλήματα στους δύο τροχούς από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix μέχρι τα Supermoto και από τα Trial μέχρι τα Superbike. Η Aprilia αποτελεί φυσικά την αιχμή του δόρατος για την Piaggio στους αγώνες, αυτή τη στιγμή.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου