Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Top15: Τα συγκλονιστικότερα αξιοθέατα στην Τόσκανη. Μην τα χάσεις…


Η Τοσκάνη προσφέρει κλασικά τοπία της Ιταλίας, βγαλμένα από τους Αναγεννησιακούς πίνακες: μαγευτικά μεσαιωνικά χωριουδάκια, σειρές από κυπαρίσσια, αμπελώνες και ελαιόδεντρα,υπέροχα αγροτόσπιτα και βίλες. Ένα τουριστικό στερεότυπο που τραβάει την προσοχή του υποψήφιου επισκέπτη… Σήμερα η Τοσκάνη είναι μία από τις πλέον πλούσιες περιοχές της Ιταλίας, αν και συνεχίζει να παραμένει κυρίως αγροτική, με την ίδια απαράμιλλη φυσική ομορφιά, που διέθετε και μισή χιλιετία πίσω.

Δεν είναι δυνατόν να δείτε τα πάντα που έχει να σας δώσει η Τοσκάνη σε ένα ταξίδι, αλλά τα 15 κύρια σημεία ίσως να σας βοηθήσουν να πάρετε μια γεύση:

1. «Χαθείτε» μέσα στο Ουφίτσι

Η καλύτερη ίσως συλλογή Ιταλικής τέχνης και σίγουρα η καλύτερη συλλογή Ιταλικής Αναγέννησης του κόσμου. Εδώ θα βρείτε τόσα πολυάριθμα αριστουργήματα, που θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο και διάθεση για να δείτε μόνο μερικά απ’ αυτά σε μία επίσκεψη.

2. Περπατήστε στα στενά δρομάκια του Σαν Τζιμινιάνο

Το Σαν Τζιμινιάνο είναι πασίγνωστο για την εντυπωσιακή του θέα με τους δεκαπέντε μεσαιωνικούς πύργους του. Οι όμορφα διατηρημένοι δρόμοι αποτελούν πραγματική μεσαιωνική τελειότητα.

3. Να δοκιμάσετε τρούφα στο Σαν Μινιάτο

Στην Τοσκάνη θα σας δοθούν αρκετές ευκαιρίες για να γευτείτε το γευστικό και πανάκριβο μύκητα. Το Σαν Μινιάτο, ανάμεσα στην Πίζα και τη Φλωρεντία, είναι μια μικρή αγροτική πόλη, γνωστή για τη λευκή ποικιλία.

4. Να κάνετε εκδρομή στην Κορτόνα

Η αρχαία πόλη της Κορτόνα είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο στην πεδιάδα της Βαλντικιάνα, με απότομους δρόμους που προσφέρουν αξέχαστη θέα στη λίμνη Τρασιμένο. Αν και βρίθει από χιλιάδες τουρίστες, δεν έχει χάσει τη ρομαντική του γοητεία.

5. Χαλαρώστε στη Μόντι ντελ Ουτσελλίνα

Το προστατευμένο περιβάλλον στη Μόντι ντελ Ουτσελλίνα είναι μία από τις τελευταίες μαγευτικές ακτές της Ιταλίας. Φυσικός θησαυρός για όσους αναζητάτε ηρεμία και πραγματικό κάλλος.

6. Κάντε προσκύνημα στη Λα Βέρνα

Επισκεφθείτε το ακόμη «ζωντανό» μοναστήρι των Φραγκισκανών μοναχών με την υπέροχη θέα στα Απέννια όρη.

7. Περπατήστε την οροσειρά Άλπι Απουάνε

Εξαιρετική επιλογή για τους φυσιοδίφες, που θα έχουν ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχα τοπία και μοναδική πανίδα και πουλιά.

8. Επισκεφθείτε τα αριστουργήματα στο Αρέτσο

Αν και μπορείτε να βρείτε πολλά εξαιρετικά δείγματα Αναγγενησιακής τέχνης στην Τοσκάνη, το έργο του Πιέρο ντελλα Φραντσέσκα στο Αρέτσο είναι από τα καλύτερα.

9. Κάντε ό,τι κάνουν και οι άλλοι στην Πίζα

Μπορεί να έχει χιλιοφωτογραφηθεί και να αποτελεί το κύριο αξιοθέατα στα τοπικά καρτ ποστάλ, αλλά το Campo dei Miracoli ακόμη αξίζει την επίσκεψή σας. Ο κεκλιμένος Πύργος φυσικά κλέβει την παράσταση…

10. Περπατήστε τα τείχη της Λούκα

Η Λούκα έχει μερικά από τα ομορφότερα κτίρια ρομανικού ρυθμού στην Ευρώπη. Απολαύστε την πόλη είτε περπατώντας είτε νοικιάζοντας ποδήλατο και γυρίστε τα 4 χμ των τειχών που περιβάλλουν το ιστορικό κέντρο.

11. Δρόμος του κρασιού στο Κιάντι

Μερικά από τα καλύτερα ιταλικά κρασιά παράγονται εδώ, στους αμπελώνες μεταξύ Φλωρεντίας και Σιένας. Υπέροχη φύση, εξαιρετικά αγροκτήματα και ατελείωτα ποτήρια κρασιού…

12. Αγκαλιάστε την open-air τέχνη

5 χμ νοτιοανατολικά του Καπάλμπιο, βρίσκεται μία από τις πλέον παράξενες συλλογές της σύγχρονης τέχνης. «Ο κήπος Ταρό» αποτελεί φανταστικό κήπο αγαλμάτων, έργα του Niki de Saint Phalle. Ο καλλιτέχνης χρειάστηκε 17 χρόνια για να ολοκληρώσει το έργο, το οποίο αγαπούν τα παιδιά και θαυμάζουν οι μεγαλύτεροι.

13. Δοκιμάστε νησιώτικη ζωή στο Γκίγκλιο

Στο Τοσκανικό αρχιπέλαγος, το Γκίγκλιο είναι ένα υπέροχο νησάκι με ακροπόλεις, πέτρινα χωριά, παραλίες και πανοραμικά μονοπάτια βουνού.

14. Κάντε σπα

Η Τοσκάνη διαθέτει υπέροχα κέντρα σπα, αλλά στο Μπάνιο Βινιόνι μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικές φυσικές ιαματικές πηγές εντελώς δωρεάν.

15. Μείνετε σε αγρόκτημα

Η διαμονή στις πόλεις της Τοσκάνης διευκολύνει τις ξεναγήσεις σας, αλλά η ποιότητα και ποικιλία των αγροκτημάτων είναι εξαιρετική. Εάν αναζητάτε το καλύτερο, δοκιμάστε το Castello di Velona, ένα «κάστρο» του 20ου αιώνα, 10 χμ νότια του Μονταλτσίνο, χτισμένο σε πραγματική μαγευτική τοποθεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου