Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Ιταλία: Ο Ματέο Σαλβίνι προαναγγέλει....απελάσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Ματέο Σαλβίνι

Εμφανή από την πρώτη στιγμή είναι τα σημάδια εσωστρέφειας που εκπέμπει πλέον η γειτονική Ιταλία με τον γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι να θέτει το μεταναστευτικό πρώτο θέμα στην ατζέντα. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα μπορούν να μπουν στην Ιταλία μόνον οι έντιμοι άνθρωποι που έχουν δουλειά, αλλά χιλιάδες απατεώνες θα πρέπει να φύγουν».

16 Μαϊου 2018

Ο επικεφαλής της Λέγκα υπογράμμισε επίσης ότι εννοεί να καταργήσει τα κονδύλια της κυβέρνησης Τζεντιλόνι για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης. Ο Σαλβίνι έκανε λόγο για «παιχνίδι του σπρεντ που επιστρέφει» και για «κάποια σαλόνια των Βρυξελλών τα οποία ανησυχούν», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Όσο μας επιτίθενται, αυξάνεται η βούλησή μου να φτιάξουμε αυτή την κυβέρνηση», τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι. Και επανέλαβε ότι η οριστική συμφωνία με τα Πέντε Αστέρια του Λουίτζι Ντι Μάιο «μπορεί να υπογραφεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες». Όσο για τον ρόλο του πρωθυπουργού, κατέστησε σαφές ότι «για το καλό της Ιταλίας είναι διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω και να μην ηγηθεί ο ίδιος της νέας κυβέρνησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου