Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Το διασημότερο Club ιδιοκτητών Ferrari της Ιταλίας έρχεται στα Γιάννενα και στη Κέρκυρα


Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 70 ετών της Ferrari το 2017, το μεγαλύτερο και διασημότερο Club ιδιοκτητών αυτοκινήτων Ferrari της Ιταλίας, “Passione Rossa” θα έρθει στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες.

ΓράφειΚυριάκος Πηλίδης - 14 Μάϊου 2018

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες 50 και πλέον αυτοκινήτων της Scuderia, μαζί με τις οικογένειές τους, θα επισκεφτούν για πρώτη φορά την Ελλάδα και συγκεκριμένα τα Γιάννενα και το Μέτσοβο (8-9-10 Ιουνίου) και την Κέρκυρα (11-12 Ιουνίου), όπου θα συμμετάσχουν σε διάφορες εκδηλώσεις (με την ελεύθερη συμμετοχή του ευρύ κοινού) που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικά σημεία των άνω δυο πόλεων.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα Υπουργείου Τουρισμού, με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις έχει δείξει και το Club ιδιοκτητών Ferrari στην Αθήνα.

Το Club Ferrari “Passione Rossa” ιδρύθηκε από τον Fabio Barone το 1999, ο οποίος είναι και ο πρόεδρός του μέχρι σήμερα. Μέλη του Club (500 άτομα) είναι αποκλειστικά μεγάλοι Ιταλοί επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ή συλλέκτες αυτοκινήτων Ferrari. Έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη διάδοση της πιο διάσημης μάρκας πολυτελών sport αυτοκινήτων στον κόσμο. Το Club εδώ και χρόνια είναι ένας απαραίτητος συντελεστής για εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις και παραστάσεις όπου τα αυτοκίνητα της Ferrari είναι πρωταγωνιστές μαζί με τον τόπο που επισκέπτονται.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Fabio Barone, είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρόσωπο καθότι είναι κάτοχος δύο παγκόσμιων ρεκόρ ταχύτητας (Guinness World Speed Records). Συγκεκριμένα, με την Ferrari 458 Italia έχει διανύσει, με το μικρότερο δυνατό χρόνο, το Transfagarasan Highway στην Ρουμάνια το 2015 που θεωρείται ένας από τους ομορφότερους δρόμους του κόσμου και το Tienmen Mountain Road στην Κίνα το 2016, που θεωρείται ένας από του πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου, με 99 στροφές, σε 1.800 μέτρα ύψος και χωρίς κανένα προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Ο Fabio Barone δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Στόχος μας είναι να προβληθούν τα Γιάννενα, το Μέτσοβο και η Κέρκυρα στην Ιταλία, να δείξουμε αρχικά στα μέλη μας και έπειτα σε όλη την Ιταλία της ομορφιές της περιοχής σας η οποία μπορεί να αναδειχτεί και σε ένα σπουδαίο γαστρονομικό προορισμό."

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Βασίλης Γοργόλης, έκανε λόγο για μια ευκαιρία προβολής της Ηπείρου σε ένα “ειδικό” κοινό υπογραμμίζοντας πως το ενδιαφέρον που υπάρχει στην περιοχή μας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία της εκδήλωσης.

"Είμαστε ευτυχής που θα φιλοξενήσουμε το κλαμπ στην Ήπειρο κι εμείς ως Περιφέρεια έχουμε αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία. Είναι ευκαιρία και για τους γιαννιώτες να δουν από κοντά τις Ferrari καθώς εκτός από επισκέψεις τα αυτοκίνητα θα εκτεθούν στο κοινό. Θα είναι ένα τριήμερο προβολής του τόπου με επίκεντρο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό."

Τέλος ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Παντελής Κολόκας, εξήγησε ότι η επιλογή των Ιωαννίνων από το club Passione Rosa δεν έγινε τυχαία αλλά αποτελεί συνέχεια του Motors Tours of Nations που ήρθε στα Γιάννενα το περασμένο φθινόπωρο.

"Μιλάμε για μια διαφορετική εκδήλωση απ’ αυτές που έχουμε συνηθίσει. 50 Ferrari για τρεις μέρες θα συμμετέχουν σε επιδείξεις, εκθέσεις, και κάποιοι τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να ως συνοδηγοί να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Το τριήμερο αυτό του Ιουνίου θα είναι σίγουρα μοναδικό αναδεικνύοντας παράλληλα και το τουριστικό προϊόν Ιωάννινα σε παγκόσμιο επίπεδο."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου