Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Επιστολή 36 ευρωβουλευτών κατά του Σαλβίνι


Την αντίδραση 36 ευρωβουλευτών προκάλεσαν οι ρατσιστικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος πρόσφατα είχε ζητήσει να γίνει απογραφή των Ρομά στη χώρα.

30 Ιουνίου 2018

Τριάντα έξι ευρωβουλευτές συνέταξαν επιστολή προς τον  πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, για τις ρατσιστικές δηλώσεις του Ιταλού υπουργού.

Στην επιστολή τους οι Ευρωβουλευτές εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη βαθιά τους ανησυχία αναφορικά με τις πολυάριθμες εκδηλώσεις ρατσισμού, μίσους και μισαλλοδοξίας από πολιτικούς στην Ευρώπη, ζητώντας από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τις περιπτώσεις αυτές και «να προβεί σε γραπτή επίσημη δήλωση, επαναλαμβάνοντας τις βασικές αξίες και αρχές της ΕΕ και καθιστώντας σαφές ότι δεν υπάρχει περιθώριο για ρατσισμό, μίσος ή φόβο της διαφορετικότητας».

Σημειώνουν επίσης πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να παραμείνει αδρανές όταν υπουργοί σε μια ευρωπαϊκή χώρα καταφεύγουν σε ρητορική που οδηγεί στο μίσος».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Μ. Σαλβίνι είχε ζητήσει φακέλωμα των Ρομά στην Ιταλία προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο ακροδεξιός πολιτικός ζήτησε από τους συνεργάτες στο υπουργείο του, να του ετοιμάσουν «φάκελο για τους Ρομά», ώστε «να εξακριβωθεί πόσοι είναι σε ολόκληρη την Ιταλία».

Η επιστολή των ευρωβουλευτών εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου