Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

«Αντί να πολεμήσει τη μαφία, θέλει να κλείσει στόματα»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρομπέρτο Σαβιάνο
popaganda

«Ο Ματέο Σαλβίνι τροφοδοτεί το μίσος για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών», δήλωσε ο  Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο απαντώντας στις έμμεσες απειλές του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι για το αν θα πρέπει να συνεχίσει να έχει προστασία απ' το ιταλικό κράτος.

22.06.2018

Ο συγγραφέας του «Γόμορρα», που έχει δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής του από την μαφία της Νάπολης, ενώ έχει ασκήσει αυστηρή κριτική στην πολιτική του Ματτέο Σαλβίνι, ιδίως στο μεταναστευτικό. σημείωσε στην Corriere della Sera, ότι: «Ο Ματέο Σαλβίνι μου επιτίθεται διότι είναι επικεφαλής ενός κόμματος που απαρτίζεται από κλέφτες, το οποίο, στο παρελθόν, υπεξαίρεσε σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ εκλογικών, κρατικών χρηματοδοτήσεων».

«Τα χειρότερα ένστικτα σήμερα κατευθύνονται κατά του ίδιου και των μεταναστών, αλλά αύριο θα είναι η σειρά όλου του υπόλοιπου κόσμου» είπε ακόμη ο Ιταλός συγγραφές, σχολιάζοντας δηκτικά ότι στη χώρα με τις πιο επικίνδυνες μαφίες όλου του κόσμου, «ο υπουργός Εσωτερικών, αντί να τις πολεμήσει, θέλει να κλείσει το στόμα σε όποιον διηγείται τον τρόπο με τον οποίο δρουν».

«Νομίζεις ότι θα με απειλήσεις ή θα με εκφοβίσεις, νομίζεις ότι είμαι ευτυχής να ζω με ένοπλη προστασία από τότε που είμαι 26 ετών;», ήταν η πρώτη αντίδραση στις απειλές Σαλβίνι, μέσω βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο. «Νομίζεις ότι μπορώ να σε φοβηθώ, μασκαρά; Φοβάμαι περισσότερο να ζω με αυτό τον τρόπο, παρά να πεθάνω», πρόσθεσε ο Ιταλός συγγραφέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου