Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Φθηνότερο το κόστος δανεισμού της Ελλάδας από της Ιταλίας

Φθηνότερο το κόστος δανεισμού της Ελλάδας από της Ιταλίας

Η Corriere della Sera σημειώνει ότι τα ιταλικά ομόλογα 9 μηνών έχουν υψηλότερο επιτόκιο από τα ελληνικά


08/06/2018

Υψηλότερο είναι από χθες το βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού της Ιταλίας από ό, τι της Ελλάδας, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, σημειώνοντας ότι «το προσπέρασμα που κανείς δεν περίμενε, έγινε πραγματικότητα».

Όπως επεξηγεί το δημοσίευμα «τουλάχιστο σε ό,τι αφορά τις βραχυπρόθεσμές λήξεις (9 μηνών), τα ελληνικά ομόλογα άρχισαν να προσφέρουν αποδόσεις χαμηλότερες από τα ιταλικά». Συμπληρώνει δε, ότι «η Ελλάδα έχει ένα άμεσο μέλλον, λιγότερο αβέβαιο, διότι εντάσσεται σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης και τα μεγάλα ελληνικά κόμματα στηρίζουν ανοικτά το μέλλον της χώρας εντός του ευρώ και τον ουσιαστικό έλεγχο της δημοσιονομικής πορείας».

Σημειώνει ακόμη, ότι «όποιος αγοράζει ομόλογα, ψάχνει πάντα σταθερά σημεία αναφοράς και τώρα για τα ομόλογα με σύντομη λήξη το σημείο αυτό αναφοράς είναι η Ελλάδα». Η Corriere θεωρεί, ότι οι αλλαγές αυτές οφείλονται στις θέσεις που έχουν λάβει ορισμένα από τα μέλη της νέας ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας των Πέντε Αστέρων με τη Λέγκα. Αναφέρει τέλος, ότι τον περασμένο Μάιο μετακινήθηκαν εκτός Ιταλίας κεφάλαια ύψους 38 δισ. ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου