Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Αντρέα Παλομπαρίνι, ένας “Ιταλός” στην Αθηναϊκή Ριβιέρα


Ο αγαπημένος sportscaster είναι λάτρης των Νοτίων Προαστίων, της καλής ζωής, της θάλασσας, του Αστέρα και της παρέας που έχει δημιουργηθεί εκεί.

28/06/2018

Μπορεί ο Αντρέα να είναι ένας από τους καλύτερους sportcaster που έχουμε εδώ και χρόνια, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, δεν είναι μόνο η δουλειά του. Λατρεύει τα ταξίδια, αγαπάει το ίδιο τις δύο πατρίδες του, Ιταλία και Ελλάδα και, αν και μένει εδώ, πηγαίνει πολύ συχνά στη γειτονική χώρα.

Έχει μείνει Γλυφάδα αρκετά χρόνια, μεγάλωσε σε Πατήσια και Παλαιό Φάληρο, πέρασε λίγο από τα βόρεια προάστια και το Μαρούσι, ενώ τώρα κατηφόρισε ξανά Νότια, δίπλα στη θάλασσα, στο αγαπημένο του Φάληρο. Το nou-pou.gr τον βρήκε εν μέσω Μουντιάλ, όπου λείπει η αγαπημένη του Ιταλία και τον ρώτησε που τον βρίσκουμε πιο συχνά, τα στέκια του, τι του αρέσει στα Νότια προάστια. Απολαυστικός όπως πάντα. Grazie Andrea…

Έχεις μείνει κέντρο, Βόρεια, Γλυφάδα και Παλαιό Φάληρο. Πες μας τα ατού κάθε περιοχής που έμεινες;

Η Αθήνα έχει το καλό πως δεν έχει τόσο μεγάλες αποστάσεις, όσο νομίζουν αρκετοί. Καμία σχέση με άλλα μέρη του εξωτερικού. Μπορείς σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να βρίσκεσαι παντού. Όταν έμενα βόρεια, δεν σκεφτόμουν ποτέ «είναι μακριά η θάλασσα», καθώς σε μισή ώρα βρισκόμουν στην αγαπημένη μου παραλία. Όταν μένεις κέντρο όλες οι αποστάσεις είναι άνετες. Κάθε μέρος έχει τη γλύκα του.

Τι σου αρέσει περισσότερο στα Νότια Προάστια;

Η θάλασσα, ότι αν μένεις εκεί, προφανώς είσαι σε 5 λεπτά στην παραλία. Επίσης νομίζω οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων είναι λίγο πιο χαλαροί από τους Βόρειους, λιγότεροι στημένοι. Άλλη διαφορά δεν βλέπω.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου στέκια για μπάνιο, καφέ, φαγητό;

Στον Αστέρα για μπάνιο. Στο «40» για καφέ, φαγητό, έχουμε δημιουργήσει πολύ καλή παρέα, έρχονται φίλοι, σημείο αναφοράς για πολλούς. Ο Αστέρας είναι η πιο ωραία παραλία της Αττικής.

Από ποια περιοχή της Ιταλίας κατάγεσαι και τι κοινά βρίσκεις ανάμεσα στον τόπο καταγωγής σου με την Αττική;

Είμαι από την Πεσκάρα, από την Κεντρική Ιταλία δηλαδή. Στην Ιταλία τη λένε δυνατή περιοχή και ευγενική, έχει ευγενικούς κατοίκους. Έχει το ίδιο μοτίβο με την Αττική γιατί έχει δίπλα τη θάλασσα και εκεί. Απλώς στην Πεσκάρα μπορείς στον ίδιο χρόνο να πας και στο βουνό για σκι. Εδώ όχι.

Τώρα μένεις Παλαιό Φάληρο. Ποια είναι τα πιο ωραία μέρη εκεί; 

Αρχίζει και γίνεται πιο ξεχωριστή περιοχή. Ο Φλοίσβος έχει αλλάξει τελείως την είκονα της πόλης. Στην Αγίου Αλεξάνδρου τον κεντρικό δρόμο έχει αρκετή ζωή και ενδιαφέροντα στέκια. Υπάρχει η σταθερή αξία το Da Bruno, υπάρχει ο κυρ-Αριστος ένα από τα καλύτερα κεμπάπ στην Αθήνα, το Villa Grigio για απεριτίβο και ποτό. Ωραίο είναι το Sin, ένα εξαιρετικό εστιατόριο μπεργκεράδικο. Λείπει από το Φάληρο ένα μπαράκι χαλαρό που να μαζεύει καλό κόσμο. Ίσως και ένα καφέ εκτός Φλοίσβου, που να μαζεύει πολύ κόσμο. Ξέρεις εδώ έχουμε ακόμη  την έννοια της συνοικίας, μένουν πολλοί Κωνσταντινουπολίτες, γνωρίζονται μεταξύ τους καλά

Ποια ώρα της ημέρας είναι η αγαπημένη σου για βόλτα; Και γιατί;

Είτε νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα, προς τη Δύση του Ήλιου. Να ξέρεις ότι εγώ συνηθίζω όταν ξενυχτώ και με παίρνει το πρωί, να πηγαίνω πολύ νωρίς για μπάνιο. Είναι η καλύτερη ώρα, η πιο ποιοτική, συναντάς και καλούς φίλους, όπως τον Τόλη Μαρακάκη, με τον οποίον κολυμπάμε μαζί.

Ο Αντρέα πως νιώθει που βλέπει το Μουντιάλ χωρίς της αγαπημένη του Εθνική Ιταλίας; Θα γυρίσει σε δρόμους δόξας η ομάδα του με τον Μαντσίνι;

Άσε με, ζούμε ένα δράμα. Τι να πω; Έκλεισε ένας κύκλος, αργήσανε να το καταλάβουν στην Ομοσπονδία. Με τον Μαντσίνι πιστεύω θα μπούμε σε πιο σωστό δρόμο. Βέβαια και χωρίς την Ιταλία, βλέπω φανατικά Μουντιάλ, έχει πολλά ματς με σασπένς. Πιστεύω ότι θα έχουμε ευρωπαϊκό τελικό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τις ομάδες από τη Λατινική Αμερική τι μπορεί να γίνει

Αν δεν ήσουν δημοσιογράφος, τι θα ήθελες να κάνεις;

«Θα ήθελα και πάλι να έχω σχέση με τον αθλητισμό, αλλά ως αθλητής ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Σε κάτι τελείως  διαφορετικό θα μου άρεσε πολύ ο τομέας της επικοινωνίας με την ευρύτερη έννοια.

Ταξίδια. Σου αρέσει να κάνεις ή έχεις κουραστεί;

Καθόλου δεν έχω κουραστεί.  Ζω για να ταξιδεύω, είναι το ψωμί μου. Μου αρέσει πολύ, καθώς από μικροί κάναμε το Ελλάδα-Ιταλία πολύ συχνά. Νιώθω ζωντανός να φεύγω νωρίς το πρωί για ένα ταξίδι, είναι το καλύτερο μου.

Αγαπημένο μέρος για διακοπές;

Τα τελευταία χρόνια ανακάλυψα την Κορσική και μου αρέσει πολύ. Στην Ελλάδα έχουμε πολλά μέρη. Σίγουρα η Ελαφόνησος, η Κίμωλος και άλλα. Είμαστε τυχεροί εδώ σε αυτό το κομμάτι, με τις τόσες επιλογές.

Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που σου κάνει ο κόσμος που σε γνωρίζει στην παραλία, στο δρόμο κτλ;

Τι ομάδα είμαι (γελάει). Και μετά καμία είδηση, καμία μεταγραφή, τα κλασικά…Θέλουν να μάθουν τα πάντα. Ωραίο είναι.

Αν σου έλεγαν να μείνεις μόνο σε ένα μέρος από δω και στο εξής. Μέχρι το τέλος της ζωής σου, που θα έμενες;

Ακόμη δεν το έχω ανακαλύψει (γελάει). Είναι τόσο πολλά τα μέρη που πραγματικά είναι δύσκολο να σκεφτώ μόνο ένα. Ίσως ο επόμενος στόχος να είναι αυτός: Να βρω το ιδανικό μέρος για να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου. Βέβαια μου αρέσει πολύ εδώ στην Αθήνα, περνάω πολύ καλά, οπότε δεν αποκλείω τίποτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου