Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Παρουσιάστηκε «Η Πύλη της Σοφίας» στη Πύλη Τρικάλων

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Πύλη της Σοφίας

Το συγκλονιστικό βιβλίου του Ακαδημαϊκου Χάρη Κουδούνα, που ήδη γίνεται best seller στην Ιταλία, παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Πύλη.

Γράφει ο Βασίλης Αλεξίου, 10 Ιουνίου 2018

Πρόκειται για το απαύγασμα βαθιάς μελέτης ιστορικών στοιχείων από το συγγραφέα για τη μεταφορά των τειχών του οίκου της Παναγίας από τη Ναζαρέτ στο Λορέτο της Ιταλίας, μέσω της Πύλης Τρικάλων. Η «Αγία Οικία της Παναγίας» στο Λορέτο είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθώς περισσότερα από τέσσερα (4) εκατομμύρια άνθρωποι προσέρχονται κάθε χρόνο. Κατά τη Ρωμαιοκαθολική παράδοση τα τείχη μεταφέρθηκαν εκεί με θαυματουργό τρόπο από τάγμα Αγγέλων. Ωστόσο ο Χάρης Κουδούνας, με τη μελέτη του, απέδειξε πως τα τείχη μεταφέρθηκαν από την οικογένεια των Αγγέλων Κομνηνών, δια της θαλασσίας οδού μέχρι την Ελευσίνα και από εκεί στην Πόρτα Παναγιά, όπου παρέμειναν επί τριετία, στην Άρτα και τελικά στο Λορέτο (λίγα χιλιόμετρα από την Ανκόνα).


Για το βιβλίο μίλησα ο συγγραφέας-εκπαιδευτικός Βασίλης Πανάγος, ο συγγραφέας-θεολόγος Χριστόφορος Τριάντης, η επικεφαλής του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου Πύλης Ντίνα Μπέκου, ο ίδιος ο συγγραφέας και ο εκδότης του Κωνσταντίνος Φιλάτος.

Με το πέρας της παρουσίασης ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας απένειμε τιμητική πλακέτα στον έγκριτο Ακαδημαϊκό για τη δουλειά και τη προσφορά του στο τόπο, ενώ ο Χάρης Κουδούνας παρέδωσε στον δήμαρχο ένα γνήσιο αντίγραφο Χρυσόβουλου του Ανδρόνικου Β΄ του Παλαιολόγου, το οποίο φυλάσσεται στα Κρατικά Αρχεία της Ανκόνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου