Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Η Ιταλία δείχνει ότι οι δαίμονες του φασισμού δεν έφυγαν ποτέ στ' αλήθεια από την Ευρώπη

Η Ιταλία δείχνει ότι οι δαίμονες του φασισμού δεν έφυγαν ποτέ στ' αλήθεια από την Ευρώπη

Αφού σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν έξι Αφρικανοί στη γραφική πόλη Μακεράτα, ο Luca Traini τυλίχτηκε με την ιταλική σημαία, έκανε ένα χαιρετισμό με άκαμπτο βραχίονα και περίμενε την αστυνομία. "Η Ιταλία για τους Ιταλούς!" αναφώνησε.

22 06 2018 

Το περιστατικό που εμπλέκονταν ο 28χρονος αγωνιστής με ένα νεοναζιστικό τατουάζ στο μέτωπό του κυριάρχησε στον τελευταίο μήνα της προεκλογικής εκστρατείας της Ιταλίας σε τοπικό επίπεδο. Για όλη τη φρίκη, το μήνυμα του Traini αντήχησε στην κάλπη. Στην ψηφοφορία της 4ης Μαρτίου, η υποστήριξη για την αντι-μεταναστευτική Λέγκα αυξήθηκε μαζικά στη Macerata, βοηθώντας ώστε το κόμμα αυτό να ωθηθεί στην κυβέρνηση, αυτό το μήνα.

"Είμαστε διάσημοι για λάθος λόγους", δήλωσε η καθηγήτρια Maria Letizia Renzi, 56 ετών, καθώς έκανε βόλτα με το Labrador της από το μνημείο της φασιστικής εποχής σε θύματα πολέμου όπου ο Traini εμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου. "Ανησυχώ για την πόλη, επειδή υπάρχει ένας νέος ρατσισμός εναντίον αλλοδαπών. Οι άνθρωποι στρέφονται προς τους εαυτούς τους."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου