Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

5 βιντεοπαιχνίδια για ΕΣΕΝΑ, τεράστιε φαν της αρχαίας Ρώμης

 5 βιντεοπαιχνίδια για ΕΣΕΝΑ, τεράστιε φαν της αρχαίας Ρώμης

Πανοπλία; Τσεκ. Λάβαρο με αετό; Τσεκ. Αίμα και φωτιά; Τσεκ. Η αρχαία Ρώμη δεν ζει μόνο σε σειρές και ταινίες, αλλά και σε βιντεοπαιχνίδια. Κάποια από αυτά μάλιστα είναι τόσο καλά, που μας έκαναν να μην σηκώσουμε κεφάλι από τους υπολογιστές και τις παιχνιδομηχανές μας.

18-03-2018

Εμείς μαζέψαμε τα 5 καλύτερα και σε καλούμε να θυμηθείς τα νιάτα σου. Roma victor!

1. Centurion: Defender of Rome

Χρόνια προϊστορικά αλλά αγαπημένα. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά το 1990 για το MS-DOS και σε καλούσε να διαχειριστείς τις επαρχίες της αρχαίας Ρώμης. Έκανες μάχες με Κέλτες και Γαλάτες, οργάνωνες συμμαχίες με την Αίγυπτο και έπρεπε να πάρεις τις σωστές αποφάσεις για την αυτοκρατορία μέσα από real-time διαλόγους. Στα δικά μας τα μάτια ήταν ένα αρχαίο Civilization. Από τα pixels μέχρι τον ήχο, είναι από τα παιχνίδια που θυμάσαι με αγάπη.

2. Gladiator: Road to Freedom

Όσοι είχαν Playstation 2 θα θυμούνται τον τίτλο. Παρότι δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό, τα γραφικά και το gameplay της εποχής, μπορείς να πεις ότι σε άφηναν και λίγο άφωνο. Πόσο μάλλον αν ήσουν φαν της ιστορίας του Σπάρτακου και φανταζόσουν πως έπαιζες με αυτόν. Στόχος σου ήταν να κερδίζεις μάχες και χρήματα ώστε κάποια στιγμή να μπορέσεις να εξαγοράσεις την ελευθερία σου. Εκτός από τον σκοτωμό, ένα πολύ καλό στοιχείο είναι πως το παιχνίδι σου έδινε διαφορετικό τέλος ανάλογα με τις επιλογές σου. Δύσκολα το ξαναπιάνεις σήμερα, αλλά μας κράτησε καλή παρέα.

3. Caesar 3

Πόσες εργατοώρες έχεις δαπανήσει γι’ αυτό το παιχνίδι; Την εποχή που τα SimCity ήταν ακόμα στις δόξες τους, οι πιο ρομαντικοί σχεδίαζαν τις αρχαίες πόλεις των ονείρων τους με το Caesar 3. Ξεκινούσες ως δημόσιος λειτουργός ανεβαίνοντας στα αξιώματα, με στόχο να κάνεις μία πόλη λειτουργήσιμη, ασφαλή και να χτίσεις και την ίδια σου την φήμη. Μπορεί οι ξαφνικές πλημμύρες και οι  βάρβαροι να σε έκαναν να σιχτιρίζεις και να θες να πετάξεις τον πύργο από το παράθυρο, αλλά στο τέλος κανείς μας δεν υποχώρησε από την αγαπημένη του πόλη.

4. Ryse: Son of Rome

Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα παιχνίδια πάνω στο theme της αρχαίας Ρώμης, σε σημείο που νόμιζες ότι χειριζόσουν τον Μάξιμο από τον «Μονομάχο». Έχουν ειπωθεί πολλά καλά και κακά για το παιχνίδι -κυρίως για το σύστημα μάχης του- αλλά και οι 2 πλευρές συμφωνούσαν τόσο στο κομμάτι των γραφικών, όσο και στο σενάριο. Το Ryse ήταν ένα παιχνίδι που σου έδινε ολόκληρη την ατμόσφαιρα της αρχαίας Ρώμης και των πολέμων της. Μέσα από έναν χαρακτήρα, που έφτασε να νικήσει μέχρι και τον ίδιο τον αυτοκράτορα.

5. Rome: Total War

Κάψιμο. Χωρίς έλεος. Χωρίς τελειωμό. Με gamers να ξυπνούν νωρίς τα Σαββατοκύριακα για να συνεχίσουν το campaign τους. Στο Rome μπορούσες να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλούς λαούς (σ.σ.: εννοείται και Έλληνες) αλλά το παιχνίδι αρχικά σχεδιάστηκε για να δει ο κόσμος τον θρίαμβο της Ρωμαϊκής Λεγεώνας. Και έτσι και έγινε. Κατασκεύαζες τις πόλεις σου, τιμούσες τους θεούς σου και φρόντιζες το λάβαρο SPQR να γίνει γνωστό μέχρι τα βάθη της Ασίας.  Παρότι είχαμε και reboot με το Rome Total War 2, το πρώτο παιχνίδι θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Και τους υπολογιστές μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου