Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ο Θοδωρής Παπανικολάου παρλάρει ιταλικά


Στο «Parla», που μόλις έκανε το ντεμπούτο του στα βόρεια προάστια, ο ταλαντούχος σεφ μας συστήνει το bonito vitellato κι άλλα απρόσμενα πιάτα με αναλόγως δημιουργική διάθεση.
 
Άντζελα Σταματιάδου, 19/03/2018

Το «Parla», ο νέος ένοικος του όμορφα αναπαλαιωμένου αρχοντικού της εποχής του Όθωνα πάνω στην Κηφισίας, που στέγαζε επί χρόνια το «Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης» και τελευταία το «Shy Horse», ομιλεί την ιταλική, φέρνει διαλεχτά υλικά από τη γειτονική χώρα και βλέπει με σύγχρονη ματιά το «κλασικό» τόσο στη σάλα με τα μαρμάρινα τραπέζια όσο και στην κουζίνα του. Και, το βασικότερο, μας δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε μιαν άλλη όψη της μαγειρικής του Θοδωρή Παπανικολάου, που πριν μας χαρίσει ένα εξαιρετικό σερί σύγχρονων ελληνικών σπεσιαλιτέ τόσο στην Σαντορίνη όσο και στην Αθήνα, πέρασε δυο χρόνια στην κουζίνα του «Ora d’Aria» στην Φλωρεντία (ένα αστέρι Michelin).

Ιδέες όπως μια ιντριγκαδόρικη αντιστροφή του vitello tonnato ονόματι bonito vitellato, που είναι παλαμίδα με ζελέ από κονσομέ μοσχαριού και μαγιονέζα κάππαρης, το πατέ φουαγκρά με βούτυρο και φιστίκι Αιγίνης σαν... μορταδέλα, τα tortelli alla carbonara, γεμιστά με κρέμα αβγού και guanciale, το ριζότο με αγκινάρες, σμέουρα και αρνίσια γλυκάδια αλλά και τα χτένια με ribollita (παραδοσιακή τοσκανέζικη σούπα με φασόλια), εν είδει κρέμας, και αβγοτάραχο νοτισμένο με εσπρέσο θα σας δώσουν μια πρώτη εικόνα για το υπό διαμόρφωση ακόμη μενού του πολύ αξιόλογου σεφ, το οποίο σαφώς στοχεύει ψηλά. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου