Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ο «Καβαλιέρε» φλερτάρει με τα «Πέντε Αστέρια» για κυβέρνηση στην Ιταλία

 Ο «Καβαλιέρε» φλερτάρει με τα «Πέντε Αστέρια» για κυβέρνηση στην Ιταλία - Media

Στην πιθανότητα συνεργασίας με τα Πέντε Αστέρια αναφέρθηκε ο κυβερνήτης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας Τζοβάνι Τότι, ο οποίος θεωρείται ένα από τα κύρια στελέχη του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

21.03.2018 

«Να φτιάξουμε κυβέρνηση με τα Πέντε Αστέρια; Είναι μια από τις λύσεις. Η κύρια οδός πρέπει να είναι μια κυβέρνηση της κεντροδεξιάς, αλλά αν δεν καταστεί δυνατό, δεν μπορούμε να αφήσουμε ακυβέρνητη την χώρα», δήλωσε ο Τότι στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αν δεν συσταθεί κυβέρνηση της συντηρητικής παράταξης, θεωρεί ότι άλλες, ενδεχόμενες συνεργασίες θα πρέπει να στοχεύσουν, κυρίως, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και σε μια σχετικά σύντομη επιστροφή στις κάλπες.

Είναι σαφές πως, σε ό,τι αφορά τυχόν κυβερνητικές συμμαχίες, τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ποιά στάση θα τηρήσει τελικά η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία, προς το παρόν, έχει κάνει γνωστό ότι εννοεί να παραμείνει στην αντιπολίτευση.

Αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι ιθύνοντες της κεντροδεξιάς συμμαχίας (ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την Φόρτσα Ιτάλια, ο Ματέο Σαλβίνι από την Λέγκα και η Τζόρτζια Μελόνι από τα Αδέλφια της Ιταλίας) για τον λεπτομερή καθορισμό των επόμενων κινήσεών τους.

Από μεθαύριο πρόκειται να ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες για να εκλεγούν οι πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας (στις οποίες θα επιβληθούν πιθανότατα τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα ή η Φόρτσα Ιτάλια) και την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα αναμένεται να αρχίσει τις διαβουλεύσεις με τα ιταλικά κόμματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου