Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Danilo De Luca, ένας από τους καλύτερους δεξιοτέχνες ερμηνευτές στο φλάουτο

Φωτογραφία του χρήστη 'Evmelia' International Music Festival, Greece.

Γεννήθηκε στη Νάπολη στην Ιταλία. Σπούδασε στο Ωδείο Conservatorio di San Pietro a Majella Νάπολης, το αρχαιότερο ωδείο του κόσμου. Σε ηλικία 10 χρονών περνά τις εισαγωγικές εξετάσεις και χάρη στο ταλέντο του γίνεται δεκτός κατευθείαν στο 4ο έτος σπουδών. Το 1997 έλαβε το Μaster 2 φλάουτου και πρώτο βραβείο.

Αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους μουσικούς της χρονιάς και η συναυλία της βράβευσής του βρήκε απόηχο σε έγκυρα μουσικά περιοδικά.

Έκτοτε συμμετέχει σε σύνολα δωματίου και συμφωνικές ορχήστρες. Παράλληλα διδάσκει φλάουτο, αρχικά ως βοηθός καθηγητής στι Ωδείο Νάπολης, αργότερα σε άλλα ωδεία σε εθνικό επίπεδο. Επίσης προσφέρει τις γνώσεις του σε παιδιά με ειδικά προβλήματα, όπως αυτισμό και το σύνδρομο Down. Έχοντας πετύχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα διδάσκοντας σε όλα τα επίπεδα μουσικής παιδείας, είναι πεπεισμένος ότι η μουσική έχει τη δύναμη να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων επικοινωνίας. Έτσι συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή μουσικής θεραπείας στην Πεσκάρα και το 2006 έλαβε το δεύτερο Master 2 στη Μουσική Θεραπεία και Θεραπεία μέσω Τέχνης.

Ταυτόχρονα εμφανίζεται ως σολίστ φλάουτου στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

Το 2014 φεύγει για τη Γαλλία για να τελειοποιηθεί στο φλάουτο πίκολο με τον διάσημο καθηγητή Jean-Louis Beaumadier που διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Μασσαλίας. Το 2016 έλαβε το πτυχίο του, με άριστα και διάκριση, και η επιτροπή με πρόεδρο τον Maxence Larrieu, του απένειμε το Πρώτο Μεγάλο Βραβείο της πόλεως Μασσαλίας για το 2016. Τον Ιανουάριο του 2018 έλαβε το Κρατικό Δίπλωμα καθηγητή φλάουτου στο Ανώτατο Ινστιτούτο Τεχνών της Τουλούζ.

Μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ διδασκαλίας (που ασκεί εδώ και 20 χρόνια) και τις συναυλιακές εμφανίσεις, ουσιώδεις για την καλλιτεχνική εξέλιξή του.

Είναι τακτικός προσκεκλημένος του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Ευμέλεια στην Αγριά, έχει παίξει στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη στην Αθήνα. Συνεργάζεται ως σολίστ με πολλές ορχήστρες στην Ιταλία, όπως η «Orchestra dei Laghi» και η OGI “Ιταλική Ορχήστρα Νέων”. Με το πίκολο έπαιξε με τη Συμφωνική Ορχήστρας της Πεσκάρα, ως σόλο φλάουτο εμφανίζεται με την ορχήστρα της Ακαδημίας San Giovanni, το Collegium Philarmonicum, “I Solisti di Napoli”, την “Multicultural Mediterranean Orchestra” ως multi-instrumentalist, την ορχήστρα όπερας του περίφημου ιστορικού θεάτρου Νάπολης «San Carlo», την ορχήστρα Καννών στη Γαλλία και προετοιμάζει μεγάλη συναυλία ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Τυνησίας.

Στo τεύχος 2 σελ. 457 της Νέας Εγκυκλοπαίδειας Μουσικής των εκδόσεων MAGMATA Νάπολης του Pietro Gargano, εκδότη της εφημερίδας «Il Mattino», αναφέρεται ως ένας από τους καλύτερους δεξιοτέχνες ερμηνευτές.

Φωτογραφία του χρήστη 'Evmelia' International Music Festival, Greece.
Φωτογραφία του χρήστη 'Evmelia' International Music Festival, Greece.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου