Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Γκότζι (Δημοκρατικό Κόμμα Ιταλίας): Ντροπή για την Ευρώπη η Τουρκία

Αποτέλεσμα εικόνας για Γκότζι (Δημοκρατικό Κόμμα Ιταλίας): Ντροπή για την Ευρώπη η Τουρκία

Πενηντάρης, χαμογελαστός, από τα ιδρυτικά στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας, ο Sandro Gozi είναι από τους κορυφαίους ευρωπαϊστές στην χώρα του και έπαιξε τεράστιο ρόλο στην επιτυχία του προγράμματος Erasmus για τους νέους.

27-Μαρ-2018

Μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι F24 που είναι διεθνούς εμβέλειας, καθώς και σε μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, δήλωσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πολύ πιο αυστηρή απέναντι στην Τουρκία.

"Αυτά που συνέβησαν στο Αφρίν στην Συρία και συμβαίνουν με την ΑΟΖ στην Κύπρο είναι ντροπή. Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει πιο δυναμικά και να δείξει ότι έχει φωνή και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία δεν έχει το ανεξέλεγκτο".

Αναφερόμενος επίσης στις σχέσεις Ευρώπης-Ρωσίας, υπογράμμισε ότι "ναι μεν βρίσκονται στο ναδίρ, πλην όμως αυτός δεν είναι λόγος για να κοπούν οι γέφυρες και να σταματήσει ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. Η Ρωσία είναι γείτονάς μας και δεν μπορούμε να μην έχουμε σχέση μαζί του".

Κάνοντας λόγο για την κατάσταση στην Ιταλία, τις πολιτικές προοπτικές της χώρας και το μέλλον του κόμματός του, ο κ.Sandro Gozi είπε ότι υπάρχει πρόβλημα ευρωσκεπτικισμού, αλλά κάθε άλλο παρά μη αναστρέψιμο είναι.

Τόνισε επίσης ότι το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει απαραιτήτως να παραμείνει εκτός κυβέρνησης, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσει να κάνει καλύτερα γνωστές και κατανοητές τις θέσεις του για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, καθώς και για τις αλλαγές που πρέπει να σημειωθούν στην ιταλική κοινωνία ως αποτέλεσμα της ψηφιακής εποχής και των κοινωνικών μετασχηματισμών που η τελευταία προκαλεί. "Ως κυβέρνηση", είπε, "πήραμε μέτρα στον εργασιακό τομέα χωρίς να τα εξηγήσουμε επαρκώς στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Αυτό ήταν λάθος και δεν πρέπει να επαναληφθεί".

Τέλος, ο κ.Sandro Gozi παραδέχθηκε την σοβαρότητα του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ιταλία και είπε ότι τα κύματα μεταναστών-προσφύγων που έμπαιναν στην χώρα ήταν μία πραγματική εισβολή, με τις γνωστές σε πολιτικό επίπεδο επιπτώσεις της.

"Πάντως", προσέθεσε με χαμόγελο, "μία πιθανή διάλυση της Ευρώπης σίγουρα δεν θα έχει αφετηρία της την Ιταλία…".

Πηγή: Euractiv.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου