Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Συναγερμός στην Ιταλία: Φόβοι για «χτύπημα» το καθολικό Πάσχα [εικόνες & βίντεο]

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

Φωτογραφία: AΡ

Η Ιταλία σε συναγερμό ενόψει του καθολικού Πάσχα

Η φύλαξη των ευαίσθητων στόχων ενισχύεται, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης και αυτή η ανησυχία αφορά, κυρίως, τυχόν «χτύπημα» της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

26 03 2018

Πολίτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του ειδοποίησε την ιταλική πρεσβεία στην Τύνιδα ότι ο 40χρονος Τυνήσιος, Ατέφ Μαθλουτί, ενδέχεται να βρίσκεται στην Ιταλία με στόχο να προετοιμάσει τρομοκρατική επίθεση. Η φωτογραφία του έχει σταλεί σε όλα τα τμήματα και στις περιπόλους στη χώρα.

Τα μέτρα ασφαλείας θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, την ερχόμενη Παρασκευή, κατά τη θρησκευτική τελετή της Μεγάλης Παρασκευής των καθολικών, με τη συμμετοχή του Πάπα Φραγκίσκου, στο Κολοσσαίο.

Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι της αστυνομίας σε δύο πολυκαταστήματα της αλυσίδας «La Rinascente», στη Ρώμη, για να εξακριβωθεί αν είχε τοποθετηθεί βόμβα. Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν με αρνητικό αποτέλεσμα.

Γιόρτασαν την Κυριακή των Βαΐων

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν την Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για τον εορτασμό της Κυριακής των Βαΐων. Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επέλεξε να απευθύνει μήνυμα στους νέους, προτρέποντάς τους να μην σταματήσουν να φωνάζουν και να διεκδικούν, ούτε να επιτρέψουν στους μεγαλύτερους να τους κάνουν να σιωπήσουν.

«Υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να κάνουν τους νέους να σιωπήσουν, να τους κάνουν αναίσθητους, να μη ζητούν τίποτα, να μην αμφισβητούν τίποτα», δήλωσε ο 81χρονος Πάπας Φραγκίσκος, ζητώντας από τους νέους να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο. «Είναι στο χέρι σας να μην παραμείνετε σιωπηλοί. Ακόμη και αν εμείς οι μεγαλύτεροι, οι ηγέτες, κάποιοι διεφθαρμένοι, ακόμη και αν όλοι οι υπόλοιποι σιωπούν, εσείς μην κάνετε το ίδιο», τόνισε καταχειροκροτούμενος.
  
Δείτε εικόνες & βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου