Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας, σχεδόν Έλληνας, έφυγε από κοντά μας

 Αποτέλεσμα εικόνας για εντο νταλαρα

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Έντο Νταλάρα, ο οποίος υπήρξε ανταποκριτής επί σειρά ετών ελληνικών μέσων ενημέρωσης την δεκαετία του ’90 και συγκεκριμένα της εφημερίδας «Έθνος» και του τηλεοπτικού σταθμού «Αντέννα», άφησε στη Ρώμη την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών.

Μιχάλης Μένικος, 13/04/2018 

Ο Έντο Νταλάρα, υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα, ένας σημαντικός άνθρωπος στον χώρο της δημοσιογραφίας την οποία υπηρέτησε με πάθος, αγάπη και σεμνότητα. Ο Έντο ήθελε να είναι πάντα παρών στα γεγονότα και στα διεθνή και σ’ αυτά που αφορούσαν την χώρα μας.

Υπήρξε από τους πρώτους δημοσιογράφους που μετέδωσε στην Ελλάδα από την Λοζάνη την είδηση για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από τη χώρα μας, όταν είχε ανακοινωθεί από την 106η Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Δυστυχώς, αυτή ήταν η τελευταία του ανταπόκριση. Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη λίγα λεπτά μετά τη μετάδοση της είδησης αυτής, του στέρησε οριστικά τη δυνατότητα να παραμείνει ενεργός στον στίβο της μάχιμης δημοσιογραφίας.

Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον του για τα γεγονότα και τις εξελίξεις στον κόσμο και στην Ελλάδα, την οποία αγάπησε πραγματικά, παρέμενε αμείωτο, έως το τέλος της ζωής του. Κάθε καλοκαίρι επισκέπτονταν την Ελλάδα, μαζί με την σύζυγο του Λύδια Στεφανίδου, την Ελληνίδα ηθοποιό, η οποία υπήρξε αναντικατάστατος συμπαραστάτης του έως την τελευταία του στιγμή.

Ο Έντο Νταλάρα, ο δημοσιογράφος που κάλυπτε ακόμη και με δικά του έξοδα πολλές δημοσιογραφικές αποστολές, έμεινε για πάντα στην «αιώνια πόλη». Όλοι όμως, όσοι τον γνώρισαν μέσα από τους δέκτες των τηλεοράσεών τους, θα θυμούνται την αποφώνηση με την οποία τελείωνε την ανταπόκριση του, στην οποία έλεγε με την χαρακτηριστική ιταλική προφορά του στα ελληνικά «Από τη Ρώμη για τον Αντέννα Έντο Νταλάρα!».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Μιχάλης Μένικος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου