Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Κάπρι και dolce vita, πάνε μαζί.

 Αποτέλεσμα εικόνας για Capri

Λατρεύουμε την Ιταλία και ό,τι περιστρέφεται γύρω από αυτήν. Την ιταλική πρωτεύουσα, τα ιταλικά χωριά, το ιταλικό φαγητό, την ιταλική φινέτσα… Και τώρα που είπαμε φινέτσα, ήρθε η ώρα να αναφερθούμε σε ένα άλλο διαμάντι της Ιταλίας, το Κάπρι! Αν δεν ξέρεις τι εστί Κάπρι τότε ήρθε η ώρα να το μάθεις γιατί ίσως αποτελέσει επόμενό σου προορισμό. Όσο να ‘ναι καλοκαίρι έρχεται, θα πρέπει σιγά σιγά να έχεις ένα πλάνο διακοπών. Τι λές, πάμε;!

Ελένη Σοϊλεμεζίδη, 27 Απριλίου 2018

About Κάπρι…

Το Κάπρι (Capri) είναι νησί της Ιταλίας το οποίο εντάσσεται στην επαρχεία της Νάπολη. Ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται στους 12.200 κατοίκους. Διαθέτει 2 λιμάνια, την Μαρίνα Πίκολα και την Μαρίνα Γκράντε, η οποία και αποτελεί κύριο λιμάνι. Άκρως αγαπημένο νησί για τους τουρίστες, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, άρχισε να αποτελεί  θέρετρο από την εποχή της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας. Το Κάπρι στην ουσία είναι ένας μεγάλος ασβεστολιθικός και ψαμμιτικός βράχος ο οποίος περιβάλλεται από την Τυρρηνική Θάλασσα. Σύμφωνα με τον Όμηρο, εκεί κατοικούσαν οι μυθικές Σειρήνες που με το τραγούδι τους προσπάθησαν να μαγέψουν τον Οδυσσέα.

What to see/do/visit in Κάπρι

Υπήρξε προορισμός που επέλεξε ο Αριστοτέλης Ωνάσης  για το ταξίδι του μέλιτος με την Ζακλίν Κέννεντι καθώς και πόλος έλξης πολλών καλλιτεχνών, συγγραφέων και σκηνοθετών.Ήδη από τα 50s’ χαρακτηρίστηκε ως το νησί της dolce vita και αν αναρωτιέσαι γιατί, συνέχισε να διαβάζεις…

Αν θελήσεις να αποφύγεις την τρέλα και τις ορδές των τουριστών καλό θα ήταν να επιλέξεις να ταξιδέψεις εκεί είτε τον Μάιο, είτε τον Σεπτέμβρη. Με το που πατήσεις το πόδι σου στο κύριο λιμάνι του Κάπρι θα δεις να επιβλητικές βίλες και ξενοδοχεία να ξεπροβάλλουν. Άκρως σαγηνευτικό, σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή.

Κάνοντας μια βόλτα στα κοσμοπολίτικα σοκάκια του Κάπρι θα γνωρίσεις  την αυθεντική ιταλική φινέτσα. Μόδα, αρχιτεκτονική, φυσική ομορφιά, ξεχωριστές γεύσεις, όλα αυτά σε ένα μόνο – όχι-και-τόσο-μεγάλο νησί. Το ότι δεν είναι πολύ μεγάλο νησί κάνει πιο ευνοϊκές τις διακοπές σου εκεί, καθώς οι διαδρομές με τα πόδια είναι μικρές και δεν θα έχεις θέμα να δεις όλο το νησί.

Παραλίες:

Επισκέψου τις παραλίες του Κάπρι και γιατί όχι, απόλαυσε και μια βουτιά στα πιο γαλανά νερά που έχεις δει ποτέ σου. Παρόλο που οι παραλίες εκεί είναι μικροσκοπικές και όχι τόσο πολλές, αξίζει να τις επισκεφτείς. Πήγαινε στην Μαρίνα Πίκολα, το μικρο λιμάνι του νησιού, αλλά και ομορφότερο, εκεί που λέγεται ότι κατοικούσαν οι Σειρήνες. Κάνε ηλιοθεραπεία, βόλτα, βουτιές και εννοείται γνωριμίες σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία σε όλο τον κόσμο και φυσικά μην ξεχάσεις την φωτογραφική σου μηχανή. Εάν ανέβεις σε ένα πιο ψηλό σημείο, η θέα της Μαρίνα Πίκολα είναι μοναδική και χρίζει πολλών φωτογραφιών.

Κάτι παραπάνω από Κάπρι:

Κάνε ένα περίπατο στην La Migliera, το γραφικό, πανοραμικό μονοπάτι της Ρωμαϊκής εποχής από όπου και μπορείς να δεις τα αρχαία ερείπια. Θαύμασε την ελίτ του νησιού στην Piazetta, την πιο γνωστή πλατεία του νησιού με τον Πύργο του Ρολογιού να στέκει επιβλητικός. Απόλαυσε ένα απεριτίφ ή ένα κοκτέιλ σε  ένα από τα μπαρ που βρίσκονται στις κορυφές του νησιού και απαθανάτισε την απογευματινή ή και βραδινή θέα όλοκληρου του νησιού.

Επιπλέον μην παραλείψεις να δεις την Villa Jovis, μια βίλα 2.000 ετών. Ένα μουσείο έκτασης 7.000 τ.μ., το οποίο θα σε συναρπάσει. Επισκέψου το Certosa di San Giacomo, ένα πανέμορφο μοναστήρι του 14ου αιώνα το οποίο στο μουσείο του στεγάζει αγάλματα που βρέθηκαν το 1964 στο βυθό της Γαλάζιας Σπηλιάς. Επίσης, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το statement πιάτο του νησιού, την σαλάτα  Caprese καθώς και το αυθεντικό λιμοντσέλο το οποίο και αποτελεί τοπικό ποτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου