Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Το fair play ενός 13χρονου που δίνει μάθημα σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο

Το fair play ενός 13χρονου που δίνει μάθημα σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο

Σκληρός τις περισσότερες φορές ο χώρος του ποδοσφαίρου αλλά έρχονται στιγμές, σαν αυτήν που ακολουθεί, που μας δικαιώνει όλους όσους αγαπάμε το αληθινό, αγνό ποδόσφαιρο.

17 Απριλίου 2018 

Αυτή η καλή στιγμή του ποδοσαφίρου έρχεται από την Ιταλία και συγκεκριμένα από τον ερασιτεχνικο αγώνα μεταξύ της ASD La Pelota Aprilia και της Connect Calcio a 5, με έναν παίκτη των γηπεδούχων, τον 13χρονο Νικολό, να προσφέρει ένα μοναδικό Fair Play.

Κέρδισε πέναλτι το οποίο όμως θεώρησε πως δεν υπήρχε και ανέλαβε την εκτέλεση, για να αστοχήσει επίτηδες και να γνωρίζει την αποθέωση από το κοινό για τη στάση του.

Αποθέωση γνώρισε και από την ομάδα του, η οποία ανέβασε το video με την επίμαχη φάση στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook και σχολίασε ως εξής:

"Καλημέρα σε όλους, ο Νικολό χθες ήταν πρωταγωνιστής μίας κίνησης που δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα από ΚΑΝΕΝΑΝ, που κάνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα να μην έχει αξία μπροστά σε μία χειρονομία.

Ο διαιτητής μας είχε δώσει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι και εκείνος είχε πέσει θύμα της υποτιθέμενης παράβασης όμως όπως μπορείτε να δείτε στο video, πέταξε επίτηδες τη μπάλα άουτ θεωρώντας άδικη την απόφαση του διαιτητή, αν και μας ευνοούσε.

Ιδού: σε έναν κόσμο που κυριαρχεί ο εγωκεντρισμός, η αδιαφορία και η έλλειψη αξιών, ο Νικολό έστειλε ένα μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε όλους μας, στις ανθρώπινες διαφορές σε σχέση με το να κερδίζεις ή να χάνεις ένα ματς. Η ομάδα μας, η Pelota, δουλεύει στο γήπεδο αλλά με σκοπό επίσης να βελτιώσει τα άτομα".

Πηγή: Contra


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου