Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Οι πρώτες οργισμένες αντιδράσεις για τις μπάρες που σφραγίζουν τη Βενετία


Το Σάββατο τοποθετήθηκαν οι πρώτες μεταλλικές μπάρες για πεζούς που είναι σε θέση να περιορίσουν τη διέλευση τουριστών σε κεντρικά σημεία της Βενετίας, αλλά μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκαν και οι πρώτες επεισοδιακές διαμαρτυρίες.   

29.04.2018 

Τα δυο πρώτα σημεία που επελέγησαν είναι η περιοχή κοντά στην γέφυρα του Καλατράβα και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, και εκείνη στην «Λίστα ντι Σπάνια».   

Οι κάτοικοι θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται πάντα στις δυο αυτές περιοχές, ενώ οι τουρίστες, σε περίπτωση αυξημένης συρροής, θα μπορούν να μπαίνουν στην πόλη, αλλά από διαφορετικά, λιγότερο κεντρικά σημεία.         

Δεν λείπουν, όμως, και κάποιοι κάτοικοι οποίοι θεωρούν ότι οι μεταλλικές μπάρες έρχονται σε σαφή αντίθεση με τον μοναδικό, αρχιτεκτονικό πλούτο της Βενετίας. Κάποιοι άλλοι είναι αντίθετοι στους περιορισμούς και την εικόνα που δίνει η πόλη με σημεία ελέγχου που θυμίζουν σύνορα.   

Σήμερα, μια ομάδα διαδηλωτών έκανε έφοδο και κατέστρεψε τις πρώτες μπάρες που λειτούργησαν δοκιμαστικά.   

Φωνάζοντας «Ελευθερώστε τη Βενετία», περίπου 30 ακτιβιστές επιτέθηκαν στα σημεία ελέγχου στην Piazzale Roma - το τερματικό σταθμό λεωφορείων και το κύριο σημείο εισόδου στην πόλη.       

«Απορρίπτουμε την ιδέα να έχουμε σημεία ελέγχου για να μπαίνει ο κόσμος στην πόλη. Είμαστε κάτοχοι της πόλης μας. Δεν είναι ο δήμαρχος ο ιδιοκτήτης της πόλης. Δεν είναι ούτε η αστυνομία ούτε οι τουρίστες», δηλώνουν οι διαδηλωτές.   

Οι εντάσεις μεταξύ των ντόπιων και των τουριστών στη Βενετία κορυφώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, καθώς πάνω από 60.000 επισκέπτες έφταναν καθημερινά την πόλη, κατακλύζοντας την πόλη των 55.000 κατοίκων. Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη Βενετία κάθε χρόνο.   

Η Paola Mar, υπεύθυνη για τον τουρισμό της πόλης, δήλωσε στην Independent ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η κατάσταση στην πόλη θυμίζει πόλεμο.       

Οι αρχές είχαν δημιουργήσει τις πύλες ως έναν τρόπο ελέγχου της κίνησης με σκοπό να διασκορπίζουν τους ανθρώπους κατά μήκος των δρόμων με λιγότερη κίνηση.   

Κάθε φορά που ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα περνά από τα σημεία ελέγχου οι πύλες θα σφραγίζονται και το πλήθος θα κατευθύνεται σε άλλο δρόμο.   

Αλλά, ακόμη και οι κάτοικοι που υποτίθεται θα ανακουφιστούν από το μέτρο, δεν είναι σύμφωνοι με τις μπάρες και οι διαδηλωτές λένε πως θα συνεχίσουν τις δράσεις τους κατά του μέτρου. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου