Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η ωραία έχει χρέη – φοροφυγάς και η Μόνικα Μπελούτσι

Αποτέλεσμα εικόνας για Μόνικα Μπελούτσι

Η ιταλίδα καλλονή δεν κατάφερε να ξελογιάσει με την ομορφιά της το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, ούτε και να κρύψει τους μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της στην Ελβετία.

ΜΑΙΟΥ 2018

Το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας δεν αστειεύεται. Ακόμα κι αν είσαι η Μόνικα Μπελούτσι, έρχεται μια δύσκολη στιγμή που πρέπει να πληρώσεις τους φόρους σου. Η ιταλίδα ηθοποιός, μπορεί να μην μας γεμίζει το μάτι για φοροφυγάς, όπως όλα δείχνουν όμως, είναι!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής La Repubblica,  οι γαλλικές αρχές έφεραν στο φως εταιρείες off shore στις Παρθένους Νήσους, στο Λουξεμβούργο, καθώς και μυστικό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών, η 54χρονη Μόνικα.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας συμφώνησε να συνεργαστεί με τις γαλλικές αρχές, προχωρώντας στην άρση του τραπεζικού απορρήτου και δίνοντας πληροφορίες σχετικά με τις καταθέσεις που έχει η ηθοποιός σε ελβετική τράπεζα.

Η φοροδιαφυγή ερευνάται για την τριετία 2011-2013, όταν η Μπελούτσι είχε δηλώσει ως τόπο μόνιμης κατοικίας το Λονδίνο λόγω του χωρισμού της με τον Βενσάν Κασέλ. Οι Γάλλοι όμως έχουν αντίθετη άποψη, καθώς σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία, όχι μόνο δεν είχε χωρίσει με τον Κασέλ εκείνο το διάστημα, αλλά ζούσε μαζί του στο Παρίσι.

Υστερα από άκαρπες προσπάθειες να τα βάλει με τις ελβετικές τράπεζες, η Μπελούτσι προσπαθεί τώρα να βρει το δίκιο της –αν φυσικά έχει–, μέσω ενός γάλλου δικηγόρου, του Μαρκ Βασλέν, ο οποίος δήλωσε για λογαριασμό της:

«Δεν πρέπει να αφορά το γαλλικό κράτος αν κάποιος έχει τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, από τη στιγμή που η κυρία Μπελούτσι εκείνη την εποχή δεν ήταν καν κάτοικος Γαλλίας».

Δεν μένει παρά να δούμε, αν η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, ή θα υποκύψει στην ομορφιά της ιταλίδας ντίβας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου