Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Βραβεύτηκε στην Ιταλία ο Θωμάς Τσαλαπάτης

 

Ο συνάδελφός μας στην Εφ. Συν. Θωμάς Τσαλαπάτης κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της ποίησης του Premio InediTO - Colline di Torino για την ανέκδοτη ποιητική ενότητα «Περιστατικά» Circostanze σε μετάφραση στα Ιταλικά της Viviana Sebastio.

03.05.2018

Ο ποιητής γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της  Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Το 2011 δημοσίευσε την πρώτη του ποιητική συλλογή, Το ξημέρωμα είναι σφαγή Κύριε Κρακ (εκδ. Εκάτη) η οποία βραβεύτηκε µε το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα (2012). Το 2015 κυκλοφόρησε η δεύτερη ποιητική του συλλογή, Άλµπα (εκδ. Εκάτη). Το 2017, η Άλµπα κυκλοφόρησε στα γαλλικά από τις Editions Desmos σε μετάφραση της Nicole Chaperon.

Το 2016, έγραψε τα κείμενα για την παράσταση Ανκόρ, η οποία ανέβηκε την ίδια χρονιά σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στο θέατρο Άττις. Τα κείμενα για την παράσταση, εκδόθηκαν το 2017 από τις εκδόσεις Μωβ Σκίουρος με τον τίτλο «Πνιγμός». Ποιήματά  του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά, και τα ισπανικά.

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στην εφηµερίδα «Εποχή» και σε άλλα έντυπα και διαδικτυακά περιοδικά. Το σύνολο των κειμένων του βρίσκεται στο ιστολόγιο Groucho Marxism.

To Premio InediTO - Colline di Torino αποτελεί εδώ και 17 χρόνια σημείο αναφοράς στην Ιταλία μεταξύ των Λογοτεχνικών Βραβείων ανέκδοτων έργων και είναι το μοναδικό στο είδος του που αφορά σε όλα τα λογοτεχνικά είδη. Ο διαγωνισμός έχει σαν στόχο να εντοπίσει, να αναγνωρίσει και να στηρίξει νέους ταλαντούχους δημιουργούς και διοργανώνεται από την εταιρεία Πολιτισμού «Camaleonte di Chieri».

Το βραβείο συνοδεύεται με συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Γένοβας Parole Spalancate. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου