Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΙΤΑΛΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ 1-0 Με Έντερ στους «16» η Ιταλία

Με Έντερ στους «16» η Ιταλία
Με υπέροχο γκολ από τον Εντερ στο 88ο λεπτό, η Ιταλία νίκησε τη Σουηδία 1-0 στην Τουλούζη, πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια και πέρασε πανηγυρικά στους «16» του Euro 2016.

Η Ιταλία έφθασε στους έξι βαθμούς, μόνο η Ιρλανδία μπορεί να της αρπάξει την πρωτιά στον 5ο Όμιλο, και πλέον σκέφτεται τον νοκ άουτ αγώνα της φάσης των 16. Κι αν παραμείνει στην κορυφή του ομίλου, τότε θα διεκδικήσει στις 27 Ιουνίου την πρόκριση στα προημιτελικά με τον 2ο του 4ου ομίλου.
Η Σουηδία για δεύτερο σερί παιχνίδι ήταν αποκρουστική στο παιχνίδι της, ολοκλήρωσε το ματς με τρεις προσπάθειες εκτός εστίας και στο τέλος, στην Τουλούζη υπήρξε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.
Με Έντερ στους «16» η Ιταλία
Η «σκουάντρα ατζούρα» με την ίδια συνταγή και με την ψυχολογία στα ύψη, μετά το 2-0 επί των Βέλγων, ήταν καλύτερη, κρατούσε με άνεση το μηδέν στην άμυνα και στο τέλος, τόλμησε και δικαιώθηκε.
Οι δύο μεγάλες φάσεις της, ήρθαν μετά το 80ό λεπτό: Στο 82' ο Τζιακερίνι έκανε τη σέντρα και ο Μάρκο Παρόλο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της σουηδικής εστίας.
Και στο 88', από πλάγιο άουτ του Κιελίνο, ο Ζάζα με κεφαλιά, έδωσε την μπάλα στον Εντερ και ο 29χρονος επιθετικός, κινούμενος παράλληλα με την εστία,. άφησε πίσω του δύο Σουηδούς και με δεξί πλασέ σημείωσε το γκολ-πρόκριση για την Ιταλία.
Η Σουηδία δημιουργικά ήταν κάκιστη. Ο Ιμπραϊμοβιτς δεν μπόρεσε να ελευθερωθεί από τα... δίχτυα της ιταλικής άμυνας, ο Τζίμι Ντουρμάζ έκανε ντεμπούτο στο Euro, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο στο 79΄, ενώ ο Μάρκους Μπεργκ, αυτή τη φορά δεν ήταν στο αρχικό σχήμα (προτιμήθηκε ο Γκουιντέτι) και χρησιμοποιήθηκε μόλις στο 85΄.
Παρέμεινε στον έναν βαθμό, περιμένοντας να δει τι θα βγει από το Ιρλανδία-Βέλγιο, έχοντας μια ακόμα ευκαιρία απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους», στις 22 του μήνα.
Ιταλία (Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (74' Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Φλορέντσι (85' Στουράρο), Καντρέβα, Έντερ, Γκρατσιάνο Πελέ (60' Ζάζα).
Σουηδία (Χάμρεν): Ίσακσον, Έρικ Γιόχανσον, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Μάρτιν Όλσον, Έκνταλ (79' Λεβίτσκι), Σέλστρεμ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Φόσμπεργκ (79' Ντουρμάζ), Γκουιντέτι (85' Μπεργκ), Ιμπραχίμοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου