Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ήρθε η ώρα να υποκλιθείς στην Alessia Cara

Ποια είσαι Alessia Cara; Στα 19 της έχει γίνει διάσημη μέσω YouTube με βιντεάκια που ξεκίνησε να δημοσιεύει από το δωμάτιο της. Τώρα, περιοδεύει μαζί με τους Coldplay, και αυτό είναι μόνο η αρχή (Vids)


O θαυμαστός κόσμος του διαδικτύου. Έμπνευση, ταλέντο, σωστή χρήση των social media και η πόρτα της επιτυχίας ανοίγει. Όχι για όλους, αλλά σίγουρα για τους ικανούς και τυχερούς μαζί. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η 19χρονη Alessia Cara, ή αλλιώς η μεγαλύτερη R&B star του YouTube αυτή τη στιγμή

Πέρυσι έφτασε στην κορυφή των βρετανικών charts με το single "Here" και φέτος, στα 19 της χρόνια, ετοιμάζεται να ανοίξει τους Coldplay συντροφεύοντας τους στην περιοδεία τους στη Μεγάλη Βρετανία.
Το "Here" την ανέβασε στην κορυφή, πάνω από την Amy Winehouse, τον Drake και τον Weeknd. Οι στίχοι της μιλάνε για την καθημερινή της ζωή την ώρα που η ίδια αυτοπροσδιορίζεται με αυτοσαρκασμό, σαν "αντικοινωνική πεσιμίστρια". Το Spotify έδωσε τον τίτλο του πιο viral κομματιού για τις ΗΠΑ στο "Here" για το περασμένο έτος και στο YouTube έφτασε μέσα σε λίγους μήνες τα 98 εκατομμύρια views. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Alessia Cara - Here:

H επιτυχία την ανάγκασε να βγει από τον μικρόκοσμο της και να αρχίσει να δισκογραφεί κανονικά. "Είναι κάτι που δεν περίμενα. Ξεκίνησα να ηχογραφώ μόνη μέσα στο δωμάτιο μου, να μιξάρω και να ανεβάζω τα βιντεάκια μου στο διαδίκτυο. Και ξαφνικά έγινε όλο αυτό", δηλώνει η νεαρή στο dailydot.com, η οποία δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί την απροσδόκητη και απότομη επιτυχία που ήρθε σχεδόν από το πουθενά.
Το κανονικό της όνομα είναι Alessia Caracciolo, είναι ιταλικής καταγωγής και ζει στο Brampton του Καναδά. Στα 10 της έμαθε κιθάρα και άρχισε να γράφει τα δικά της κομμάτια ενώ στα 13 της άνοιξε το δικό της κανάλι στο YouTube, σαν παιδί της νέας, ψηφιακής γενιάς.

Alessia Cara - I’m Yours

Οι κριτικοί την συνέκριναν με τη Lorde, τη Rihanna και τη Norah Jones. Στα 18 της υπέγραψε στην EP Entertainment που βρίσκεται υπό την ταμπέλα της θρυλικής Def Jam Recordings. Η κόρη του ιδιοκτήτη της EP Entertainment "ανάγκασε" τον πατέρα της, τον Tony Perez, να ακούσει τη διασκευή της Cara στο "Sweater Weather" των Neighbourhood. Εκείνος εντυπωσιάστηκε από τη φωνή της και έτσι προέκυψε το συμβόλαιο, σχεδόν από το πουθενά.
Με τη Def Jam κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο single της, το "Here", το οποίο περιέγραψε σαν κομμάτι που απευθύνεται "σε όλους εκείνους που σιχαίνονται τα πάρτι". Και μετά ήρθε η αποθέωση από το Spin, το Billboard και το Rolling Stones. Αυτό ήταν, η επιτυχία της χτύπησε γερά την πόρτα.
Στις 29 Ιουλίου του 2015 εμφανίστηκε στο show του Jimmy Fallon. Το πρώτο EP της, το "Four Pink Walls" περιέχει πέντε κομμάτια, ενώ το ντεμπούτο άλμπουμ της, το Know-It-All βγήκε στα ψηφιακά και μη ράφια, στις 13 Νοεμβρίου του 2015. Το δεύτερο single της, το Wild Things πέρασε τα 25 εκατομμύρια views την ώρα που η 19χρονη γράφει τον δεύτερο δίσκο της. Η πιο πρόσφατη συνεργασία της ήταν με τον Drake στη σκηνή του Coachella αλλά και με την Taylor Swift στη Florida.

Alessia Cara - Wild Things

Η Cara είναι μια pop star νέας κοπής που βγαίνει από τα σπλάχνα του διαδικτύου και μιλάει για αυτό. Απολύτως ενταγμένη στη μετανεωτερική πραγματικότητα. Η νεαρή έχει ήδη εμφανιστεί μαζί με τους Coldplay στις Ηνωμένες Πολιτείες και η αλήθεια είναι πως χρωστάει πολλά στον Chris Martin που έχει ήδη υποκλιθεί στη φωνή της.

Διασκευάζοντας Adele και Weeknd:



Adele - One And Only (Cover)


https://www.youtube.com/watch?v=oIUEqMmn-gg



The Weeknd - Cant feel my face


https://www.youtube.com/watch?v=-G-cuWtH_HY



Θα είναι η Cara μια YouTub-ική one-hit wonder; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι πως το "ξεπέταγμα" το έκανε μόνη της και μόνη της θα αποφασίσει αν θα γίνει pop icon μιας και τα φόντα τα έχει. Φωνή και πίστη στον εαυτό της.
Η Cara για το διαδίκτυο:
"Το ίντερνετ είναι το πιο νοσηρό μέρος που υπάρχει. Έχω δει τα πάντα εκεί. Κατά ένα παράξενο τρόπο, το διαδίκτυο με προετοίμασε για τον ωμό κυνισμό του έξω κόσμου αλλά και για το πώς λειτουργεί η βιομηχανία της μουσικής. Έχω ακούσει τα πάντα για εμένα και τη μουσική μου. Έχω διαβάσει όλα τα αρνητικά σχόλια και παλαιότερα απαντούσα. Δεν το κάνω πια. Είναι τοξικό όλο αυτό. Πλέον έχω αποκτήσει ένα πιο σκληρό δέρμα και συνεχίζω".
Alessia Cara - Four pink walls
Πάντως η Cara δεν προτίθεται να αφήσει τον χώρο που την ανέδειξε, το YouTube καθώς όπως ανακοίνωσε θα συνεχίσει να δημοσιεύει βίντεο της εκεί, ασχέτως με το τί θα πράξει με τη δισκογραφική της εταιρεία. "Δεν είναι όλα label", αναφέρει η ίδια. "Χρειάζομαι χώρο για εμένα και τους φίλους μου στο διαδίκτυο. Και αυτόν τον χώρο δεν σκοπεύω να τον αφήσω ό,τι κι αν γίνει. Έτσι μπορώ να αισθάνομαι πιο άμεση, πιο φυσιολογική. Ξέρω πως δεν μπορώ να δραπετεύσω από το διαδίκτυο. Σε αυτό έχω μάθει να δημιουργώ".
Πηγή: 

http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/music/hrthe-h-wra-na-ypoklitheis-sthn-alessia-cara.4130337.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου