Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Τι γράφει ο ιταλικός Τύπος για το Brexit

Όλα τα σχόλια και τα κύρια άρθρα των ιταλικών μέσων ενημέρωσης είναι αφιερωμένα, σήμερα, στο βρετανικό δημοψήφισμα και στο αποτέλεσμα για την έξοδο από την Ευρώπη.
Φωτογραφία: Pixabay

«Η Βρετανία βγαίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρώπη μένει άναυδη», σημειώνει η εφημερίδα La Repubblica. Η εφημερίδα της Ρώμης προσθέτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι με τον υπουργό οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν και τον διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας, Iνιάτσιο Βίσκο, για την εκτίμηση της όλης κατάστασης που διαμορφώνεται μετά το απρόσμενο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό κανάλι RaiNews, «η πρώτη πολιτική συνέπεια του τεράστιας σημασίας αυτού πολιτικού γεγονότος, σε ό,τι αφορά την Ιταλία, είναι η αναβολή της συνεδρίασης της διεύθυνσης του Δημοκρατικού Κόμματος του Ρέντσι». Είχε ορισθεί για σήμερα το απόγευμα, για την εκτίμηση και ανάλυση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών, αλλά αναβάλλεται, τελικά, για την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο να μπορέσουν να εκτιμηθούν και οι ισορροπίες στην Ευρώπη
Δείτε όλο το άρθρο εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου