Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Euro 2016: Συλλήψεις Ιταλών οπαδών για υβριστικό πανό

Euro 2016: Συλλήψεις Ιταλών οπαδών για υβριστικό πανό

Γαλλικές και Ιταλικές αρχές εντόπισαν μέσα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης τους τρεις Ιταλούς που εμφάνισαν υβριστικό πανό κατά των αστυνομικών.


Τρεις Ιταλοί οπαδοί συνελήφθησαν από τις Γαλλικές αρχές μετά από συνεργασία με την Ιταλική αστυνομία, καθώς κατηγορούνται ότι εμφάνισαν κατά τη διάρκεια του αγώνα Ιταλία – Ισπανία πανό υβριστικού περιεχομένου.

Οι συγκεκριμένοι τρεις (ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται κι άλλοι ομοϊδεάτες τους) που είναι γνωστοί στις Ιταλικές αρχές συνελήφθησαν μετά από εξέταση του υλικού από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στις κερκίδες του Σεν Ντενί, καθώς στο πανό που άπλωσαν ήταν γραμμένα τα αρχικά ACAB που σημαίνει «All Cops Are Bastards» (στα ελληνικά: «Όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι»).

Ο σχετικός κανονισμός που αφορά τους αγώνες του Euro 2016 απαγορεύει την εμφάνιση στα γήπεδα πανό με υβριστικό, ρατστιστικό, ξενοφοβικό ή σεξιστικό περιεχόμενο και το πιο πιθανό είναι οι συγκεκριμένοι οπαδοί να απελαθούν χάνοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Ιταλίας με την Γερμανία για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου