Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Πόση… Ιταλία αντέχεις;

IMG_5845
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία της μεταγραφικής ονοματολογίας του Παναθηναϊκού προέρχεται από παίκτες έχουν σχέση με το ιταλικό πρωτάθλημα.

Καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα ονόματα ποδοσφαιριστών, που σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, απασχολούν έντονα τον Παναθηναϊκό.

Η παρουσία του Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο του «Τριφυλλιού» έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στον καταιγισμό μεταγραφικών φημών που σχετίζονται με παίκτες από το ιταλικό πρωτάθλημα, μιας και είναι εμφανές ότι ο πρώτος προτιμά να εξετάζει περιπτώσεις που γνωρίζει προσωπικά σε βάθος.
Ωστόσο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι πρόσφατα προσλήφθηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στη θέση του τεχνικού διευθυντή, τότε ευλόγως πολλοί θα αναρωτηθούν για ποιο λόγο ο Παναθηναϊκόςασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με ποδοσφαιριστές προερχόμενους από τη γειτονική χώρα. Σίγουρα, η ιταλική αγορά για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος αποτελεί πολυτέλεια, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν αξιόλογες περιπτώσεις παικτών σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο. Περιπτώσεις που οι «πράσινοι» οφείλουν να εξετάσουν σοβαρά, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις διασυνδέσεις και το εκτόπισμα του Ζιλμπέρτο στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.
Πάντως, μετά την τοποθέτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με τα ονόματα που έχουν γραφτεί κατά καιρούς, ενδέχεται τα ιταλικά μέσα να… φαντάζονται υποθέσεις και καταστάσεις, απλά και μόνο επειδή το «Τριφύλλι» τυχαίνει να έχει Ιταλό προπονητή.
Πηγή: Olaprasina1908.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου