Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Euro 2016: Βοήθεια από… αστροναύτη ζήτησε ο προπονητής της Ιταλίας

Τα… μεγάλα μέσα επιστράτευσε ο Αντόνιο Κόντε, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης της Εθνικής Ιταλίας με την Σουηδία.
 

Η Ιταλία αντιμετωπίζει σήμερα τη Σουηδία στην Τουλούζ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 5ο όμιλο του EURO 2016, και ο προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα», Αντόνιο Κόντε, ζήτησε τη βοήθεια του αστροναύτη Λούκα Παρμιτάνο, προκειμένου να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του ενόψει της αναμέτρησης με τους Σκανδιναβούς. Ο Παρμιτάνο, ο οποίος έγινε ο πρώτος Ιταλός που έλαβε μέρος σε διαστημικό περίπατο τον Ιούλιο του 2013, μίλησε μέσα στην εβδομάδα στους παίκτες των «ατζούρι» στη «βάση» της ομάδας στο Μονπελιέ. Ο 39χρονος Παρμιτάνο τόνισε τη σημασία της ομαδικής δουλειάς, του κινήτρου και της προετοιμασίας, στοιχεία που ο Κόντε προσπαθεί να μεταδώσει στους παίκτες του από το 2014, όταν ανέλαβε τα «ηνία» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

«Δεν είμαι ειδικός σε θέματα ποδοσφαίρου, αλλά είμαι οπαδός της εθνικής ομάδας» δήλωσε ο Παρμιτάνο στην ιστοσελίδα της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC) και συμπλήρωσε: «Ακόμα κι εμείς, οι αστροναύτες, είμαστε μια μικρή ομάδα, προπονούμαστε με αυστηρό τρόπο και φοράμε μια μπλε στολή. Ακριβώς όπως και οι παίκτες της εθνικής ομάδας, γνωρίζουμε ότι εκπροσωπούμε την εικόνα της Ιταλίας σε όλο τον κόσμο».

Η Ιταλία, η οποία ήταν φιναλίστ στο EURO 2016, έφτασε στη Γαλλία χωρίς παίκτες «αστέρια» και με ένα ρόστερ που πολλοί πίστευαν ότι ήταν το πλέον αδύναμο της «σκουάντρα ατζούρα» εδώ και πολύ καιρό. Οι παίκτες του Κόντε, όμως, διέψευσαν τους επικριτές τους με τη νίκη 2-0 επί του Βελγίου στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου, ενώ, μετά τον αγώνα με τη Σουηδία, ολοκληρώνουν την επόμενη Τετάρτη τις υποχρεώσεις τους στο γκρουπ με αντίπαλο την Ιρλανδία στη Λιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου