Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Η κυβέρνηση επιτίθεται στο Κέιμπριτζ για τον φόνο του Ρετζένι

Ιταλία: Η κυβέρνηση επιτίθεται στο Κέιμπριτζ για τον φόνο του Ρετζένι
Η δολοφονία του 28χρονου Ιταλού φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι στην Αίγυπτο παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.

Στις 25 Ιανουαρίου ο Ιταλός μεταπτυχιακός φοιτητής του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Τζούλιο Ρετζένι, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο Κάιρο, όπου ζούσε τους τελευταίους μήνες, καθώς έκανε το μεταπτυχιακό του με θέμα τα εργατικά συνδικάτα στην Αίγυπτο. Μία εβδομάδα αργότερα ο 28χρονος φοιτητής βρέθηκε νεκρός ενώ η νεκροψία έδειξε ότι ο άτυχος νέος βασανίστηκε βάναυσα προτού δολοφονηθεί.

Οι ιταλικές αρχές συμμετείχαν στις έρευνες των αιγυπτιακών αρχών για την διαλεύκανση της δολοφονίας του νεαρού φοιτητή, αλλά μέχρι σήμερα τα ερωτηματικά παραμένουν ενώ η πληροφορία ότι ο Ρετζένι είχε γράψει επικριτικά άρθρα για την κυβέρνηση του Αιγύπτιου προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι πυροδότησαν φήμες, που θέλουν τον φοιτητή να έχει πέσει νεκρός από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.


Όμως, ενώ η ανεξιχνίαστη δολοφονία έχει δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις Ιταλίας - Αιγύπτου, ένα ακόμα «μέτωπο» ανοίγει αυτή την φορά στις σχέσεις της ιταλικής κυβέρνησης με το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στο οποίο ο Ρετζένι ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής.

Ο Ιταλός υφυπουργός Εξωτερικών Μάριο Τζίρο κατηγορεί το βρετανικό πανεπιστήμιο ότι «προστατεύει» τον εαυτό του και δεν συνεργάζεται με τις ιταλικές αρχές στην διερεύνηση της δολοφονίας του άτυχου φοιτητή.
 

Ο Ιταλός πολιτικός την Παρασκευή σε σχετική ανάρτηση στο Twitter έγραψε: «Ντροπή πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Δίνεις μεγαλύτερη αξία στις "μυστικές έρευνες" παρά στην ανθρώπινη ζωή. Τι κρύβετε; Αλήθεια για τον Τζούλιο Ρετζένι».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, που επικοινώνησε με τον Ιταλό υφυπουργό, ο Τζίρο δήλωσε πως το βρετανικό πανεπιστήμιο απάντησε αρνητικά στο αίτημα του εισαγγελέα της Ρώμης να του παράσχει πληροφορίες για τις έρευνες που έκανε για λογαριασμό του Κέιμπριτζ ο Ρετζένι στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου