Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Οι μεγάλοι σεισμοί στην Ιταλία και η περιοχή που χτύπησε ο Εγκέλαδος στις 6 Απριλίου


Η πόλη που επλήγη περισσότερο στο σεισμό της 6ης Απριλίου 2009 είναι η Λ' Άκουϊλα, πρωτεύουσα της περιοχής του Αμπρούτσο και της Επαρχίας της Λ' Ακουϊλα, σε απόσταση μιάμισης ώρα από τη Ρώμη.

06/04/2009

Ο σεισμός στην περιοχή του Αμπρούτσο είναι ο καταστροφικότερος στην Ιταλία από το 1980 στη Νάπολη. Από το φοβερό εκείνο χτύπημα του Εγκέλαδου χάθηκαν σχεδόν 3.000 άνθρωποι, άλλοι 9.000 τραυματίστηκαν και 30.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους.

Το 2002, 30 άτομα σκοτώθηκαν από άλλο σεισμό στη νότια πόλη του Σαν Τζουλιάνο της Πούλια, μεταξύ των οποίων ήταν 27 μαθητές από κατάρρευση του σχολείου τους στο νότο της χώρας.

Μοιραίος σεισμός έπληξε την Ιταλία και το 1997 όταν 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ανεκτίμητης αξίας πολιτιστικοί θησαυροί καταστράφηκαν στην περιοχή της Ούμβρια.

Η πόλη που επλήγη περισσότερο στο σεισμό της 6ης Απριλίου 2009 είναι η Λ' Ακουϊλα, πρωτεύουσα της περιοχής του Αμπρούτσο και της Επαρχίας της Λ' Ακουϊλα, σε απόσταση μιάμισης ώρα από τη Ρώμη.

Πρόκειται για μία μεσαιωνική πόλη, που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα στην ορεινή αυτή περιοχή της κεντρικής Ιταλίας. Στο περιτοιχισμένο κέντρο της πόλης, με τους στενούς δρόμους, κυριαρχούν κτίρια του Μπαρόκ και της Αναγέννησης.

Η Λ' Ακουϊλα έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου 73.000 κατοίκους, στην πόλη όμως διαμένουν περίπου 100.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πάρα πολλοί ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στο ομώνυμο πανεπιστήμιο.

Λόγω της ιστορίας της και του μεγάλου νεανικού πληθυσμού, η πόλη διαθέτει πολλά πολιτιστικά κέντρα, μεταξύ των οποίων συμφωνική ορχήστρα και ακαδημία καλών τεχνών.

Στο υψηλότερο σημείο της πόλης δεσπόζει το «Κάστρο της Ισπανίας», το οποίο χρονολογείται από 1534 και σήμερα στεγάζει το Εθνικό μουσείο του Αμπρούτσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου