Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Κρατούμενοι καθαρίζουν τη Ρώμη


Στο Κολοσσαίο το πρωί επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.  Τουρίστες  στριμώχνονται για να δουν το διασημότερο μνημείο της ιταλικής πρωτεύουσας. Ανάμεσα στους τουρίστες ξεχωρίζουν και κάποιοι άνθρωποι που φορούν λευκές μπλούζες, κρατούν μεγάλες πλαστικές σακούλες και καθαρίζουν τον περιβάλλοντα χώρο.

01/04/2018

Πρόκειται για κρατούμενους που καθαρίζουν το πάρκο Κόλε Όπιο, το οποίο βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Κολοσσαίο. Από το πιλοτικό πρόγραμμα επωφελούνται όλοι: ο δήμος, οι κρατούμενοι και φυσικά ο κόσμος, δηλώνει η Γκαμπριέλα Στραματσόνι από τον δήμο της Ρώμης, η οποία επιβλέπει το πρόγραμμα υλοποίησης του σχεδίου. Μετά το Κολοσσαίο σειρά έχουν άλλα μνημεία, πλατείες και πάρκα.

18 είναι οι  κρατούμενοι αναλαμβάνουν κάθε μέρα υπηρεσία. Καταφθάνουν με ένα μικρό λεωφορείο από τις φυλακές της Ρεμπίμπια. «Πρόκειται για κρατούμενους που έχουν μέτριες ποινές, έχουν επιδείξει καλή διαγωγή και έχουν ακόμα υπόλοιπο ποινής να εκτίσουν το πολύ δυο χρόνια», λέει η Γκαμπριέλα Στραματσόνι. Ο κίνδυνος να διαφύγουν είναι μικρός, και άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί με βαριές ποινές δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα καθαρισμού της πόλης. Σε κάθε κρατούμενο αντιστοιχεί ένας αστυνομικός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου