Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Πολίτες απέκλεισαν το λιμάνι της ΑΓΕΤ και ακινητοποίησαν νταλίκα

Για να σταματήσουν την εκφόρτωση σκουπιδιών από την Ιταλία 

Πολίτες

Σε αποκλεισμό του λιμανιού στην ΑΓΕΤ προχώρησαν σήμερα, από τις 11 το πρωί, πολίτες μετά το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου για να μην ξεφορτωθούν σκουπίδια από την Ιταλία στο εργοστάσιο για καύση.

01.04.2018

«Ο κόσμος συγκεντρώθηκε και απέκλεισε το λιμάνι της ΑΓΕΤ. Δεν θα αφήσουμε να περάσει ούτε ένα γραμμάριο σκουπιδιού» δήλωσε στη συγκέντρωση το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μάρκος Βαξεβανόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, πλοίο με χιλιάδες τόνους σκουπιδιών από την Ιταλία ξεφόρτωσε το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της ΑΓΕΤ και στο κάλεσμά της η Επιτροπή ζητούσε από τους πολίτες να εμποδίσουν τη μετατροπή της πόλης σε αποτεφρωτήρα.

Ακινητοποίησαν νταλίκα με σκουπίδια στα Αστέρια Αγριάς

Στα Αστέρια Αγριάς παραμένουν περίπου 20 πολίτες και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών καθώς σήμερα το μεσημέρι εντόπισαν και σταμάτησαν ένα φορτηγό που μετέφερε σκουπίδια. Όπως έγινε γνωστό, το φορτηγό βρισκόταν κοντά στο φανάρι στα Αστέρια, με κατεύθυνση τον δρόμο που οδηγεί στον περιφερειακό. Σημειώνεται πως το περιστατικό σημειώθηκε μόλις μισή ώρα αφού είχε ολοκληρωθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών στο λιμάνι της ΑΓΕΤ για να σταματήσει η εκφόρτωση RDF.

Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν την Αστυνομία και την Τροχαία γιοα να δινεργηθεί έλεγχος στο φορτίο, ενώ ζητούν και την παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου να διαπστωθεί, αν υπάρχει άδεια και αν το φορτίο της νταλίκας είναι νομιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου