Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Τα 15 ιταλικά εστιατόρια της Γλυφάδας που έχουν αναγάγει τα ζυμαρικά σε έργα τέχνης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΟΦΙΑ ΛΟΡΕΝ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών (25/10/2017) συγκεντρώσαμε 15 ιταλικά εστιατόρια της Γλυφάδας που επισκεπτόμαστε κάθε φορά που θέλουμε να έρθουμε λίγο πιο κοντά στην γαστρονομία της Ιταλίας.

25/10/2017

Η Σοφία Λόρεν είχε πει κάποτε: "Ότι βλέπετε, το οφείλω στα μακαρόνια". Μα πείτε μου, ποιος δεν αγαπάει το ιταλικό φαγητό; Τις λαχταριστές πίτσες με την ζεστή μοτσαρέλα να λιώνει στο στόμα. Οι μακαρονάδες με αρώματα τρούφας, βασιλικού και φρέσκιας ντομάτας. Περιποιημένα ριζότο και antipasti εμπνευσμένα από τη γειτονική μας Ιταλία. Η Γλυφάδα είναι expert στο ιταλικό φαγητό και αυτό φαίνεται. Επισκέψου ένα από τα παρακάτω εστιατόρια και φεύγοντας θα φωνάζεις Mamma mia.

Bella Vespa

 

Το Bella Vespa δεν είναι ακόμη ένα ιταλικό εστιατόριο στη Γλυφάδα. Ήταν μια απαραίτητη προσθήκη στην dolce vita της Γλυφάδας. Η επιβλητική του είσοδος, ο κήπος του, ο ζεστός εσωτερικός του χώρος και οι πίτσες και τα ζυμαρικά του δεν έχουν κάνει τυχαία το Bella Vespa ιδανικό και αγαπημένο προορισμό για ιταλικό. Κάνε μια βόλτα με τη vespa του στις ιταλικές γαστρονομικές επιλογές του και ένα είναι σίγουρο. Πως ότι και να επιλέξεις, θα μείνεις άφωνος.

Η πρότασή μας: Πίτσα με προσούτο, ριζότο Φρέγκολα με κρέμα μανιταριών και ματζουράνα και πίτσα Gorgonzola με σάλτσα ντομάτας, σύκα και κουκουνάρι.

(Κύπρου 11, Γλυφάδα, τηλ: 210 8982880)

Ramino Resto


Η τρατορία στην καρδιά της Γλυφάδας, που μας ταξιδεύει προς Ιταλία μεριά. Ένα μικρό, αλλά θαυματουργό εστιατόριο, με ζεστό και ατμοσφαιρικό κλίμα, σε κάνει να ερωτεύεσαι την ιταλική κουζίνα. Ο χώρος του, μέσα έξω, είναι σίγουρα μεγάλου ατού του Ramino, αλλά οι γεύσεις του είναι εκείνες που θα σε αποτελειώσουν.

Η πρότασή μας: Σου προτείνουμε τα gnocci Fondutta, με κρέμα παρμεζάνας, μοσχοκάρυδο και λάδι μαύρης τρούφας, που θα είναι ένας μικρός παράδεισος για τον ουρανίσκο σου, το ριζότο με παντζάρι και κρέμα κατσικίσιου τυριού, εξαιρετική πίτσα μαργαρίτα και ταλιατέλες με κρέμα μασκαρπόνε, μαύρη τρούφα και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

(Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα, τηλ: 210 8944430)

Vinarte


Το Vinarte το γνωρίζεις σίγουρα ως wine bar. Ήξερες όμως ότι το φαγητό του είναι τόσο καλό, που δεν πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου μόνο ως συνοδευτικό για το κρασί σου; Το έμαθες τώρα. Από πίτσες, με παραδοσιακή ναπολιτάνικη ζύμη, που είναι πραγματικά απίστευτες, μέχρι φρέσκα ζυμαρικά και ριζότο, που θα σας κερδίσουν.

Η πρότασή μας: Το Rissoto Veronese με άγρια μανιτάρια και πάστα τρούφας και η Pizza Siciliana, με ντομάτα, μοτσαρέλα, ελιές, αντζούγια και κάπαρη είναι δύο από τα αγαπημένα μας πιάτα στο Vinarte.

(Μαραγκού 18, Γλυφάδα, Τηλ: 210 8941511)

Aperitivo Pizza Bar

 

Ένα ιταλικό εστιατόριο, στο κέντρο της Γλυφάδας, εμπνευσμένο από τα αντίστοιχα που βρίσκει κανείς σε Ρώμη και Μιλάνο. Κομψά διακοσμημένος χώρος και απαλή ιταλική μουσική στο background. Στο Aperitivo η συνταγή είναι απλή. Απλά θεϊκές πίτσες, απλά τέλειες μακαρονάδες, απλά υπέροχα ορεκτικά.

Η πρότασή μας: Λατρεύουμε το ριζότο με τα μανιτάρια, τις πίτσες του, που συγκαταλέγονται ίσως στις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει και τα λαχταριστά ζυμαρικά του.

(Κύπρου 70, Γλυφάδα, Τηλ: 210 8940377)

Peccati di Gola

 

Το εστιατόριο που φέρνει τη γοητευτική Νάπολη, στο πιάτο μας, μέσα από την κουζίνα της Ταλίτα και της Ναόμι στη Γλυφάδα. Ο εσωτερικός του χώρος είναι ζεστός και οικογενειακός, ενώ η αυλίτσα του μας θυμίζει σπίτι. Στο Peccati di Gola θα βρεις τόσο απλές αλλά νόστιμες γεύσεις, όπως pizza marinara και μακαρονάδα με pesto, αλλά και πιο ενδιαφέροντες συνδυασμούς, όπως παπαρδέλες με γαρίδες και κρέμα μαύρης τρούφας.

Η πρότασή μας: Οποιαδήποτε πίτσα. Είναι εξαιρετικές.

(Kύπρου 50, Γλυφάδα, τηλ: 210 8981511)

Vincenzo

 

Το αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο που είναι σταθερή αξία στη Γλυφάδα. Στο μενού θα βρεις πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά και πίτσες, που είναι εξάλλου το δυνατό σημείο του μαγαζιού, αλλά και ριζότο και σαλάτες. Στο Vincenzo, σίγουρα θα ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός πελάτης. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω ανάμεσα στις τόσες επιλογές που υπάρχουν.

Η πρότασή μας: Τρελενόμαστε πάντως για τα ζυμαρικά σε σχήμα καραμέλας, γεμιστά με ρικότα και σπανάκι, σε σάλτσα από προσούτο και κρέμα γάλακτος, για την Greca Pizza, με φέτα ντομάτα ελιές και ρίγανη και για τα χειροποίητα λαζάνια με μανιτάρια πορτσίνι, σπανάκι και άσπρη σάλτσα. Πεθαίνουμε για τα ζυμαρικά με οστρακοειδή.

(Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, τηλ: 210 8941310)

Sale Bianco da Salvatore


Το Sale Bianco είναι για σένα που εκτιμάς το καλό φαγητό και την ιταλική φινέτσα. Καλό θα ήταν πριν το επισκεφτείς, να κάνεις μια κράτηση. Ειδικά τα σαββατοκύριακα, γίνεται χαμούλης και όχι αδίκως. Η πίτσα του παραδίδει μαθήματα γαστρονομίας και γεύσης, η pasta του σκλαβώνει και τον πιο «έμπειρο» μακαρονά, ενώ η υπέροχη μυρωδιά της τρούφας αιωρείται στον χώρο, σαν να είναι μέρος του ντεκόρ.

Η πρότασή μας: Πίτσα με προσούτο και πέστο και οτιδήποτε έχει τρούφα.

(Μάρκου Μπότσαρη 10, Γλυφάδα, τηλ. 210 8986301)

Nomi


Στο Nomi, που άνοιξε τις πόρτες του πριν μερικούς μήνες στη Γλυφάδα,  μπορείς να πάρεις μια γεύση, και δυο και τρεις, από την γειτονική μας Ιταλία. Προσεγμένος χώρος με μοντέρνο design, ένα μαγαζί που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εστιατόρια της Νέας Υόρκης, με ιταλικές γαστρονομικές επιλογές στα καλύτερά τους.

Η πρότασή μας: Δοκίμασε ριζότο από παλαιωμένο ρύζι με μανιτάρια πορτσίνι, αυθεντική καρμπονάρα με αυγό και λεπτή πίτσα στον ξυλόφουρνο.

(Λαοδίκης 47, Γλυφάδα, τηλ: 210 8986015)

La Pasteria

 

Σίγουρα γνωρίζεις την La Pasteria. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, αποτελεί κλασσική επιλογή για ιταλικό φαγητό. Στη Γλυφάδα, το μαγαζί έχει αέρα τρατορίας, σε έναν ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο. Έχει μεγάλη ποικιλία τόσο από pasta, όσο και από πίτσες και νόστιμα antipasti.

Η πρότασή μας: Εκτός από τις κλασσικές επιλογές που είναι εγγυημένες, δοκίμασε Pasta Mista, την ποικιλία ζυμαρικών στο φούρνο με κοτόπουλο, μπέϊκον, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα και μακαρόνια Con Pollo, με κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και μανιτάρια.

(B. Κατράκη 6, Πλ. Μπιζανίου, Γλυφάδα, τηλ: 210 8945085)

Il Salotto

 

Ένα κομψό ιταλικό εστιατόριο, με πολύ προσεγμένο χώρο και minimal design σε χρώματα λευκού, κόκκινου και γκρι. Εδώ μπορείς να βρεις τέλεια βρασμένα ζυμαρικά -όπως ακριβώς πρέπει- και ιταλική πίτσα.

Η πρότασή μας: Αγαπημένο είναι το ριζότο με μαρκασπόνε και οι παπαρδέλες με κολοκύθι και σάλτσα λεμονιού.

(Μπότσαρη 13, Γλυφάδα, Tηλ: 210 8948397)

Dulcis in Fundo


Ευχάριστο και ζεστό περιβάλλον με μεγάλη ποικιλία από ιταλικές πεντανόστιμες γεύσεις. Το μενού του Dulcis είναι πραγματικά ατέλειωτο με πάρα πολλές επιλογές σε κρύα και ζεστά ορεκτικά, κλασσικά και φρέσκα ζυμαρικά, πίτσες και ριζότο.

Η πρότασή μας: Η πίτσα μαργαρίτα του Dulcis είναι απλά θεϊκή, τα gnocchi με 4 τυριά λιώνουν στο στόμα και το ριζότο με παρμεζάνα και φρέσκο tartuffo απλά σε στέλνει αλλού.

(Πρ. Πέτρου 33 & Ερμού, Γλυφάδα, τηλ: 210 8942316)

Enoteca da Salvatore

 

Το αδερφάκι του Sale Bianco είναι ο ορισμός της ιταλικής φινέτσας, και έχει έρθει για να μας συναρπάσει. Ο χώρος του Enoteca da Salvatore είναι πολυτελής, κομψός, βγαλμένος από άλλη εποχή και οι γεύσεις του αυθεντικές ιταλικές. Από τα φρέσκα ζυμαρικά, μέχρι τις πίτσες με λεπτή ζύμη, είναι όλα υπέροχα.

Η πρότασή μας: Χειροποίητα ζυμαρικά με τρούφα, τόσο απλό, αλλά καταπλητικό.

(Ζησιμοπούλου 7, Γλυφάδα, τηλ: 210 8940007)

La Casa di Giorgino

 

Στην τρατορία La Casa di Giorgino μπορείς να απολαύσεις πιάτα γεμάτα άρωμα Ιταλίας. Αυθεντική πίτσα με φρέσκια μοτσαρέλα, ποικιλίες αλλαντικών, τυριών και ορεκτικών από βόρεια και νότια Ιταλία και χειροποίητα ζυμαρικά που φτιάχνονται καθημερινά από τον chef Giorgino.

Η πρότασή μας: Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα pasta fresca και την σαγηνευτική πίτσα Boscaiola,με ντομάτα, μοτσαρέλα, ποικιλία μανιταριών και λευκή τρούφα. Θα ξετρελαθείς.

(Κύπρου 30, Γλυφάδα, τηλ: 210 6938770)

Budget Friendly

Pasta Viva

Το Pasta Viva είναι η λύση στο καλό και οικονομικό ιταλικό φαγητό. Μεγάλη ποικιλία πιάτων, σε ζυμαρικά, που ξεκινούν από 3,90 ευρώ. Ακόμη, ότι ζυμαρικά επιλέξεις, μπορείς να τα απολαύσεις και στον φούρνο.

Η πρότασή μας: Δοκίμασε μια Caruso, μακαρονάδα με κρέμα γάλατος, μανιτάρια και άρωμα σκόρδου.

(Μαραγκού 7, Γλυφάδα, τηλ: 210 8945050)

Το Μακαρόνι

Θες μακαρόνια και τα θέλεις τώρα. Στο Μακαρόνι, μπορείς να φας ότι τραβάει η όρεξή σου, ότι ώρα θέλεις, αφού τα Σαββατοκύριακα είναι ανοιχτό από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το πρωί και το κυριότερο; Είναι πάρα πολύ οικονομικά. Τα ζυμαρικά μπορούν να προσαρμοστούν ακριβώς στα γούστα σου. Πρώτα διαλέγεις τι μακαρόνια θέλεις, πέννες, σπαγγέτι, ριγκατόνι, λιγκουίνι και σπαγγέτι ολικής και στη συνέχεια σάλτσα, ανάμεσα σε 14 διαφορετικές επιλογές.

Η πρότασή μας: Δοκίμασε τις πέννες με σάλτσα ροζέ, που περιέχει μπέικον, μανιτάρια, σκόρδο, καυτερή σάλτσα ντομάτας και κρέμα γάλακτος. Απλά κολασμένη.

(Παπανδρέου 3, Γλυφάδα, τηλ: 210 8942082)

Μυρτώ Γεωργάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου