Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Ιταλία: Υπεραμύνεται του προϋπολογισμού για το 2018 κόντρα στην Κομισιόν

[Daily Express] 

Η Ιταλία υπεραμύνεται του προϋπολογισμού της για το 2018 σε επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα, λέγοντας ότι οι Βρυξέλλες δεν αναγνώρισαν το μέγεθος των προσπαθειών της, επειδή χρησιμοποίησαν διαφορετικούς τρόπους υπολογισμού.

Isla Binnie | Reuters | Μεταφρασμένο από την Ειρήνη Σωτηροπούλου  

Την περασμένη εβδομάδα, η Κομισιόν ανέφερε ότι η διαρθρωτική προσαρμογή που σχεδιάζει η Ιταλία, η οποία έχει το δεύτερο υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη σε σχέση με την παραγωγή της, ήταν κάτω από αυτό που απαιτείται.

Φέτος, η Ιταλία δεσμεύτηκε να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα κατά 0,3% του ΑΕΠ, αλλά η Επιτροπή δήλωσε ότι το τελευταίο δημοσιονομικό της πακέτο παρουσίασε μείωση μόλις 0,2%.

Ο υπουργός Οικονομίας Pier Carlo Padoan αμφισβήτησε το γεγονός αυτό στην επιστολή που απέστειλε στον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis και στον Επίτροπο Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Η διαφορά 0,1% στην εκτιμώμενη δημοσιονομική προσπάθεια για το 2018, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, οφείλεται σε διαφορετική εκτίμηση των κυκλικών συνθηκών της Ιταλίας, δηλαδή στην εκτίμηση του κενού παραγωγής».

Επιπλέον, το μεταναστευτικό ζήτημα απαιτεί πρόσθετες δαπάνες παρά τη μείωση των νέων αφίξεων, ανέφερε ο κ. Padoan.

Όπως αναφέρει η επιστολή, συνολικά υπήρχαν πάνω από 193.000 άνθρωποι που ζούσαν σε εγκαταστάσεις υποδοχής μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου 2017, έναντι 176.000 στο τέλος του 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου