Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Απίστευτο: Κατηγορούν Ιταλίδα ηθοποιό επειδή είπε πως ήταν θύμα του Γουάινσταϊν- «Αυτό δεν θεωρείται βιασμός, αλλά πορνεία» [εικόνες]

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Άσια Αρτζέντο

Από την πατρίδα της, την Ιταλία, έφυγε η Ιταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης Άσια Αρτζέντο, μετά την αποκάλυψή της ότι ήταν και αυτή ένα από θύματα του Χάρβει Γουάινστάιν.

21|10|2017

Η Αρτζέντο εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο, μετά την «επίθεση» που δέχθηκε από τους Ιταλούς, οι οποίοι την χαρακτήρισαν ως «θύμα της ντροπής».

Συγκεκριμένα, ο αρχισυντάκτης της δεξιάς εφημερίδας «Giornale» κατηγόρησε την Άσια και την χαρακτήρισε δειλή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ηθοποιός δεν είναι θύμα, αλλά συνεργάτης στο έγκλημα.

Στην στήλη του ο αρχισυντάκτης έγραψε χαρακτηριστικά «Πρώτα συμβαίνει, μετά κλαψουρίζουν και προσποιούνται ότι το μετάνοιωσαν».

Το απίστευτο είναι πως δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι που κατηγορούν την Αρτζέντο, καθώς ο βουλευτής Ρενάτο Φαρίνα της επιτέθηκε λεκτικά, λέγοντας πως η εξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινσταϊν δεν πρέπει να θεωρηθεί βιασμός, αλλά πορνεία.

Ο πολιτικός Βίττοριο Σγκάρμπι πήγε τη δήλωση ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι ο ίδιος ο Weinstein ήταν το θύμα.

Η Ασια Αρτζέντο δήλωσε ότι επιθυμεί «να εγκαταλείψει την Ιταλία», την χώρα καταγωγής της, και να μην ξαναγυρίσει «όσο οι γυναίκες δεν μπορούν να πολεμήσουν μαζί».

Με την αποχώρησή της από την Ιταλία, η Αρτζέντο καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι κατηγορούν τα θύματα.

Ο ραδιοφωνικός σχολιαστής Vittorio Felti ξεπέρασε τον εαυτό του όταν διερωτήθηκε αν στην ηθοποιό άρεσε τουλάχιστον το στοματικό σεξ με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.

Η Ασια Αρτζέντο ήταν από τις πρώτες γυναίκες που δήλωσαν ότι ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ την βίασε σε ένα ξενοδοχείο στην Κυανή Ακτή, ενώ ήταν 21 ετών. Την περασμένη Κυριακή είχε προσθέσει ότι ένας άλλος Ιταλός σκηνοθέτης είχε δείξει το πέος του μπροστά της ενώ εκείνη ήταν μόνο 16 ετών.

«Η Ιταλία είναι πολύ καθυστερημένη στο θέμα των γυναικών σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε η Ασια Αρτζέντο, η οποία εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο για να αποφύγει την Ιταλία.

«Είχα ανάγκη να αναπνεύσω» δήλωσε.

Μερικές από τις γυναίκες-θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης του Γουαϊνστάιν:


Η Αρτζέντο έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας, ενώ έχει ξεκινήσει μία διαδικτυακή εκστρατεία, όπου προτρέπει τις γυναίκες να αφηγηθούν τις δικές τους κακές εμπειρίες περί κακοποίησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου