Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Η πόλη που έγινε γνωστή στην Ελλάδα για τη μάχη με τον μπασκετικό Άρη

ΒΑΡΕΣΕ ΙΤΑΛΙΑ

Ατέλειωτες λίμνες σε καταπράσινο φόντο στους πρόποδες του ιερού βουνού

Καταπράσινη και γραφική η πόλη Βαρέζε φέρνει στο νου σε πολλούς Έλληνες το θρυλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ της τοπικής της ομάδας και του Άρη το 1985.

Η ελληνική ομάδα είχε φτάσει τότε στον ημιτελικό στο Κύπελλο Κόρατς πετυχαίνοντας την πρώτη της μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία, πριν αποκλειστεί από τη Βαρέζε.

Είναι χτισμένη στους πρόποδες του Σάκρο Μόντε ντι Βαρέζε, δηλαδή του ιερού βουνού και αποτελεί από το 2003 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία, 60 χλμ βόρεια του Μιλάνου και φημίζεται για τις πολύ μεγάλες λίμνες με πυκνή βλάστηση και πλούσιο οικοσύστημα, όπως η λίμνη Maggiore, η Lugano και η λίμνη Varese.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο Baroffio, το ιερό της Santa Maria del Monte καθώς και τα 14 παρεκκλήσια που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα. Το Παλάτσο Εστένσε, κατασκευασμένο από τους δούκες του Έστε, εντυπωσιάζει με την επιβλητικότητα του και χρονολογείται από το 1766. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο για τους επισκέπτες.

varese

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Βαρέζε / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Μιλάνου είναι 2 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μιλάνου και Βιέννης. Από εκεί φτάνετε στο Βαρέζε με τρένο σε 54 λεπτά.

Οι φωτογραφίες εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου