Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Αρμάνι Μιλάνο: Επική πρώτη νίκη με θύμα την Μπάρτσα!


Η Αρμάνι Μιλάνο παρατάχθηκε χωρίς τον Γκάουντλοκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά με φοβερή εμφάνιση του Θίοντορ κι όχι μόνο, υπέταξε την Μπαρτσελόνα (78-74) στο “Μεντιολάνουμ Φόρουμ”, για την πρώτη της φετινή νίκη!

26/10/17 

Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι φέτος είναι κατά πολύ διαφορετική προς το καλύτερο σε σχέση με το περσινό… συνονθύλευμα. Μέχρι τώρα είχε παλέψει όλα τα ματς, αλλά δεν είχε νικήσει, κάτι που έκανε εντυπωσιακά απέναντι στην Μπαρτσελόνα, που συνεχίζει να προβληματίζει!

Οι Καταλανοί παρά το ξέσπασμα του Ναβάρο στο πρώτο ημίχρονο και το +15 στο 15′, έχασαν τον έλεγχο και την αναμέτρηση, με τον Θίοντορ να κάνει τη διαφορά για την Αρμάνι, απόντος του Γκάουντλοκ, με τους Μιλανέζους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση, την ώρα που η Μπάρτσα μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα μετρούν τρεις σερί ήττες!

Εξέλιξη αγώνα

Η Μπαρτσελόνα επιχείρησε να πάρει τα ηνία αρχικά, κλείνοντας χάρη στον Μόερμαν με +5 την πρώτη περίοδο (17-22), πριν μπει ο Ναβάρο για να θυμίσει κάτι από τις παλιές ένδοξες μέρες!

Ο αρχηγός της Μπάρτσα με την είσοδό του το πήρε προσωπικά και με οκτώ σερί πόντους οδήγησε σερί 12-0 των Καταλανών, που έχτισαν διψήφιο προβάδισμα (19-34, 15′) κι έδειξαν ικανοί να έχουν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Η αντίδραση των Μιλανέζων ήρθε από Θίοντορ, Καλνιέτις και Ταρζέφσκι, οι οποίοι όχι μόνο συμμάζεψαν τα πράγματα, αλλά με τους πόντους που πρόσφεραν στο τρανζίσιον οδήγησαν το ματς ισόπαλο στην ανάπαυλα (39-39) με επιμέρους 16-2 από το 16′ ως το 20′!

Αυτή η ανατροπή ήταν η κατάλληλη ψυχολογική ώθηση για τους γηπεδούχους, που βασίστηκαν στον Ταρζέφσκι, πληγώνοντας την αργοκίνητη κοντά στο καλάθι ομάδα του Αλόνσο και με τον Τσιντσιαρίνι μπόρεσαν να μπουν με ισχνό προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο (54-53)!

Εκεί έδρασε ο Θίοντορ για το +5 της Αρμάνι σε σημείο-κλειδί (65-60, 36′), με τον Αμερικανό να συμπληρώνει εννέα σερί πόντους για το 70-64 (37′)! Οι γηπεδούχοι έφτασαν ως το +9 (74-65, 38′), με την Μπάρτσα να… αναπνέει ακόμα χάρη στον Ρίμπας (74-71, 39′).

Οι Καταλανοί έφτασαν σε απόσταση δίποντου (76-74), ωστόσο ο Μόερμαν έκανε μοιραίο λάθος να υποπέσει σε αντιαθλητικό φάουλ, εκμηδενίζοντας τις όποιες ελπίδες ανατροπής στα τελευταία δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα την πρώτη νίκη της Αρμάνι στον φετινό “μαραθώνιο”!

Παίκτης-κλειδί

Εν τη απουσία του Γκάουντλοκ πολλοί παίκτες της Αρμάνι έκαναν… step up, με πρώτο και καλύτερο τον Τζόρνταν Θίοντορ, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι στη νίκη.

Που κρίθηκε

Ψυχολογικά, η Αρμάνι πήρε τα πάνω της μετά την ανατροπή από το -15 στο πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας στην ισοπαλία στην ανάπαυλα, ενώ στην τέταρτη περίοδο πήρε ξεκάθαρα τα ηνία, φτάνοντας ακόμα και στο +9, δύο λεπτά πριν το τέλος.

Δεκάλεπτα: 17-22, 39-39, 54-53, 78-74.

Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Μπάλακ (Ισραήλ), Χέρτσεγκ (Κροατία)

Της Eurohoops Team/ info@eurohoops.net

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου