Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και Μορφωτικό Γραφείο της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα προκηρύσσει το Δεύτερο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Μετάφρασης σε αναγνώριση του πολύτιμου έργου της πολιτιστικής διαμεσολάβησης που προσφέρουν οι μεταφραστές. 

Παράλληλα ο Διαγωνισμός αποσκοπεί στη διάδοση της ιταλικής γλώσσας και του ιταλικού πολιτισμού, με την επιβράβευση και τη στήριξη μεταφράσεων έργων της ιταλικής λογοτεχνίας προς την ελληνική γλώσσα. 

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν θεσπιστεί τρεις κατηγορίες Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης:

Α) Bραβείο “Pier Paolo Pasolini”: απονέμεται τιμητικά, με πρωτοβουλία της κριτικής Επιτροπής σε αναγνώριση του συνόλου του έργου τους σε δόκιμους μεταφραστές με ενεργή παρουσία κατά την τελευταία πενταετία. 

Το Βραβείο ανέρχεται στο ποσό των 1500 €.

Β) Βραβείο για νέους μεταφραστές: απονέμεται σε μεταφραστές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μετάφραση ή έχουν μικρή επαγγελματική προϋπηρεσία στο χώρο, καθώς και σε φοιτητές ανάλογων πανεπιστημιακών τμημάτων (μεταφραστικών και ιταλικών σπουδών) για ανέκδοτες μεταφράσεις έργων της παλαιότερης και της σύγχρονης ιταλικής λογοτεχνίας. 

Το βραβείο ανέρχεται στο ποσό των 500 €. Το Βραβείο για νέους μεταφραστές θα συνοδεύεται επίσης από επιχορήγηση ύψους 500 € προς τον εκδοτικό οίκο ο οποίος θα αναλάβει ενδεχομένως να εκδώσει τη βραβευμένη μετάφραση, εντός 18 μηνών από την απονομή του βραβείου.

Γ) Βραβείο “Luigi Pirandello”: απονέμεται για τη μετάφραση ιταλικών θεατρικών έργων στην ελληνική γλώσσα. Το βραβείο απονέμεται σε μεταφράσεις θεατρικών έργων οι οποίες δεν έχουν ακόμα εκδοθεί ή παρασταθεί στη θεατρική σκηνή. 

Το βραβείο ανέρχεται στο ποσό των 1000 €.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ:

ΔΕΙΤΕ  ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου