Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Τάσος Δούσης: Απολαύστε το κάστρο (13ου αιώνα) των Ναϊτών… Eίναι ένα μπαρόκ ξενοδοχείο στην Ιταλία!

kastro italia

Η Ιταλία είναι ένα παραμυθένιο μέρος,άλλωστε όλοι το ξέρουν αυτό! Αγαπημένος προορισμός των περισσότερων μιας και είναι είναι δίπλα την Ελλάδα αλλά και εφόσον διαθέτει ως χώρα απίστευτο πλούτο τόσο στην ιστορία της, τη φυσική της ομορφιά και το πλήθος αξιοθέατων και εναλλακτικών επιλογών που δίνει στον επισκέπτη!

Σήμερα λοιπόν επέλεξα, να μην σας παρουσιάσω κάποια αξιόλογη πρόταση διαμονής από τις πολλές που προσφέρει η χώρα μας, αλλά να σας κάνω να ανακαλύψετε μαζί μου, μια ξεχωριστή επιλογή καταλύματος!

Ίσως αν το θέλετε πιο ρομαντικό και παραμυθένιο… που σίγουρα θα σας κάνει να νομίζετε ότι ζείτε σε μια εποχή πιο ρομαντική με ιππότες και.. κάστρα!!!

 kastro italia

Το Castello di Monterone, γνωστό και ως Castello Piceller, είναι ένα μικρό ανακαινισμένο κάστρο του 13ου αιώνα στην Περούτζια της Ιταλίας.

Βρίσκεται στο δρόμο που συνδέει την Περούτζια με την Ασίζη, μέσω του Ponte San Giovanni. Πολύ κοντά στη Μονή του Αγίου Πέτρου και την εκκλησία San Bevignate, αυτός ο δρόμος είναι ένας από τους «βασιλικούς δρόμους» που οδηγούσαν έξω από την πόλη μέσω των κύριων πύλων της Περούτζια, σε ένα οδικό δίκτυο που ήδη χρησιμοποιούσαν οι Ετρούσκοι Ρωμαίους.

Μέχρι την κατάργησή τους το 1312, οι Ιππικοί Ιππότες συνδέονταν με το κάστρο. Οι Ναΐτες ανήκαν στη Μονή του San Bevignate. Οι φήμες και η εγγύτητα της εκκλησίας προς το κάστρο μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι καθολικοί προσκυνητές έλαβαν φιλοξενία σε αυτό το κτίριο, υποβάλλοντας την ίδια τάξη….

Μεταξύ του 14ου και του 16ου αιώνα πολλοί πόλεμοι έπληξαν την Περούτζα. Ο βασικός αγώνας για την εξουσία ήταν μεταξύ Raspanti (εργατική τάξη τεχνίτες) και Beccherini (οι άνθρωποι που υποστηρίζουν την ευγενή τάξη).

Αυτή η εσωτερική τεταμένη κατάσταση περιλάμβανε περισσότερα κόμματα (Πάπα, Μίλαν Λόρντζι) που όλοι ενδιαφέρονται να αναλάβουν τον έλεγχο της πόλης. Για το λόγο αυτό, το Castello di Monterone υπέστη σοβαρές ζημιές από στρατιωτικές επιθέσεις, ιδίως από το Arm of Montone ή το Malatesta Baglioni (περίπου το 1416 και το 1582).

Η οικογένεια Piceller, που το πήρε μετά στην ιδιοκτησία της έχει προέλευση στο S. Ulrico, Val Gardena (σήμερα Ortisei), μετακόμισε στην Περούτζια στα τέλη του 1600. Εδώ, απέκτησαν γη και ιδιότητες και καθιέρωσαν το Castello di Monterone ως οικογενειακή κατοικία.

Πολλοί ήταν μέλη της οικογένειας που είχαν καλλιτεχνικά ή κοινωνικά προσόντα, όπως ο Giuseppe, φίλος του Francesco Morlacchi, σημαντικός φλουατίστης και ιδρυτής της πρώτης μουσικής μπάντας στην Περούτζια, Bernardino Piceller, ζωγράφος και συγγραφέας πολλών ιστορικών και θρησκευτικών θεμάτων.

Η πρώτη αναφορά στο κάστρο ανακαλύφθηκε στα ιστορικά αρχεία της Περούτζια σε ένα έγγραφο που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Αυτό το κτίριο λοιπόν πλέον  τώρα ένα άνετο ξενοδοχείο!

Απολαύστε τη φασαρία της πόλης και απολαύστε μια ήσυχη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα τόσο μέσα όσο και έξω από τα τείχη του κάστρου. Στο Monterone Castle μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία και την ησυχία στη ζεστή βιβλιοθήκη ή να κάνετε κοινωνική εκδήλωση μπροστά στο τζάκι σε ένα από τα 2 σαλόνια.

Το κέντρο ευεξίας του ξενοδοχείου περιλαμβάνει σάουνα, χαμάμ και πισίνα με γωνιά υδρομασάζ. Το βράδυ μπορείτε να χαλαρώσετε κάτω από τα αστέρια και να θαυμάσετε τα φώτα της πόλης της Περούτζα.

More Info…

Castello di Monterone

Strada Montevile, 3
06126 Perugia Italia
GPS: 43.108070301261726, 12.418370246887207
Tel. +39 075 57 24 214
Fax +39 075 57 16 277
Email: info@castellomonterone.it
Skype: castellodimonterone
Booking: Castello Di Monterone

Δείτε το βίντεο και κάποιες από τις μοναδικές φωτογραφίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου