Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία: Πάνω από 32% το κόμμα του Γκρίλο!

Ιταλία: Πρωτιά για το Κίνημα Πέντε Αστέρων δείχνουν τα exit polls - Κεντρική Εικόνα/Video

Καμία πολιτική δύναμη, πάντως, ή συμμαχία, δεν δείχνει σε θέση να σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση.

05/03/2018

Πολιτικός σεισμός σημειώνεται στην Ιταλία, καθώς οι προβλέψεις το σφυγμομετρήσεων επιβεβαιώθηκαν, με πρώτο κόμμα να αναδεικνύεται στις βουλευτικές εκλογές το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 32% των ψήφων με βάση τις έως τώρα μετρήσεις.

Καμία πολιτική δύναμη, πάντως, ή συμμαχία, δεν δείχνει σε θέση να σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση. Οι διαβουλεύσεις δεν θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του μήνα το νωρίτερο, αφού αναδειχθούν οι πρόεδροι των δύο σωμάτων του ιταλικού κοινοβουλίου.

Ωστόσο, η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη γειτονική χώρα, με 36,1%, αναδεικνύεται η συμμαχία Δεξιάς- άκρας Δεξιάς σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Στις τάξεις της συμμαχίας της Δεξιάς, η Λέγκα του Βορρά συγκεντρώνει το 17,9% των ψήφων υπό τον Ματέο Σαλβίνι, ενώ το Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συγκεντρώνει 13,9% και τα Αδέλφια της Ιταλίας 4,3%.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι βλέπει το ποσοστό του να υποχωρεί στο 19%.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κατέγραψε τη Δευτέρα άνοδο κατά 9 μονάδες βάσης, μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, όπου κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου