Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Το Μ.Σάββατο στο ΘΕΜΑ: «Ταξιδεύοντας- Ιταλία-Αίγυπτος-Σινά-Ιερουσαλήμ-Κύπρος-Ο Μοριάς»

Το εξαιρετικό ταξιδιωτικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη σε έναν σκληρόδετο τόμο.

MAKETA-MIKRI

Τα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη προσφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, συνεχίζοντας εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με το εξαιρετικό ταξιδιωτικό του Νίκου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας Ιταλία-Αίγυπτος-Σινά-Ιερουσαλήμ-Κύπρος-Ο Μοριάς». Μια συλλεκτική σειρά έργων του οικουμενικού λογοτέχνη δώρο στη δική μας γενιά, κληρονομιά στις γενιές που θα έρθουν.

03.04.2018

Όλα τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, στην πλέον σύγχρονη έκδοσή τους, σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, που δεν πρέπει να λείψουν από τη βιβλιοθήκη κανενός Έλληνα. Ο μεγάλος Κρητικός, με την απέραντη ευρυμάθεια και την πύρινη πένα του, σημάδεψε με την συγγραφική του παραγωγή την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Αλλά και όχι μόνο, καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας διανοητής παγκόσμιας ακτινοβολίας. Και ακριβώς αυτό το λαμπρό και ασυμβίβαστο πνεύμα, ατίθασο σαν την κρητική ψυχή που πάντα τον ενέπνεε στα γραπτά του, προβάλλει η σειρά των βιβλίων που προσφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μη χάσετε το συγκλονιστικό «Ταξιδεύοντας Ιταλία – Αίγυπτος – Σινά-Ιερουσαλήμ – Κύπρος – Ο Μοριάς» του Νίκου Καζαντζάκη σε έναν πολυτελή σκληρόδετο τόμο.

Το Πάσχα στην Ιερουσαλήμ περιγράφει μεταξύ πολλών άλλων ταξιδιωτικών εντυπώσεων ο Νίκος Καζαντζάκης στο εξαιρετικό «Ταξιδεύοντας Ιταλία -Αίγυπτος – Σινά – Ιερουσαλήμ – Κύπρος – Ο Μοριάς» που προσφέρει το «Πρώτο Θέμα» εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου. Ο μεγάλος Κρητικός δεν περιπλανάται απλώς σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ελλάδα. Δεν καταφεύγει απλώς στην ιστορία για να μιλήσει για τον Ιησού στους Άγιους Τόπους ή τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη. Ο Καζαντζάκης γίνεται ο ίδιος κομμάτι του ιστορικού γίγνεσθαι καθώς συναντά προσωπικότητες που διαμόρφωσαν την μοίρα του σύγχρονου κόσμου, όπως ο Κωνσταντίνος Καβάφης στην Αλεξάνδρεια και ο Μπενίτο Μουσολίνι στη Ρώμη. Και, βέβαια, με την μοναδική και αμίμητη πένα του ο Νίκος Καζαντζάκης καταγράφει τα αισθήματα και τις σκέψεις του με καθηλωτικό τρόπο, όπως πχ όταν αναφέρεται στον εξαίσιο Αλεξανδρινό: «Ο Καβάφης έχει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός εξαιρετικού ανθρώπου της παρακμής -σοφός, ειρωνικός, ηδονιστής, γόης, γιομάτος μνήμη. Ζει σαν αδιάφορος, σα θαρραλέος». Και για τον Μοριά: «Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, από την Πελοπόννησο πάντα, τη γριά Μάνα, πρέπει ν’ αρχίζει. Εδώ είναι οι ρίζες, αιματερές, γεμάτες βουλιμία -ο Ταΰγετος, ο Αλφειός, ο Ευρώτας, οι Ατρείδες, η Ελένη, ο Πλήθων, ο Παλαιολόγος, ο Κολοκοτρώνης».

Μην χάσετε εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και το εκπληκτικό «Ταξιδεύοντας Ιταλία – Αίγυπτος – Σινά – Ιερουσαλήμ – Κύπρος – Ο Μοριάς» σε πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου