Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ταυτοποιήθηκε σκιέρ που αγνοούνταν για πάνω από 60 χρόνια με τη βοήθεια του Facebook

Ταυτοποιήθηκε σκιέρ που αγνοούνταν για πάνω από 60 χρόνια με τη βοήθεια του Facebook

Ένας Γάλλος σκιέρ, που αγνοούνταν για πάνω από 60 χρόνια στη βόρεια Ιταλία, ταυτοποιήθηκε με τη βοήθεια των social media, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία.    

30 07 2018

Το 2005, σε υψόμετρο περίπου 3000 μέτρων κοντά στα ιταλοελβετικά σύνορα είχαν βρεθεί ανθρώπινα υπολείμματα και εξοπλισμός σκι.   

Κρίνοντας από τον ακριβό εξοπλισμό του οι αρχές θεώρησαν πως πρόκειται για ευκατάστατο άτομο, όμως για χρόνια δεν είχαν καταφέρει να εξακριβώσουν την ταυτότητα του.   

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άντρας πρέπει να είχε ύψος γύρω στο 1,75 και ηλικία περίπου 30 χρονών όταν πέθανε.   

Επίσης, εκτός από τον εξοπλισμό του σκι η αστυνομία είχε βρει ένα ρολόι, γυαλιά, καθώς και κομμάτι από ένα πουκάμισο με ραμμένα πάνω αρχικά γράμματα.    

Μιας και για πολλά χρόνια οι ιταλικές αρχές δεν είχαν καταφέρει να βρουν την ταυτότητα του σκιέρ, ο τοπικός εισαγγελέας αποφάσισε να αναρτήσει τα ευρήματα της υπόθεσης στη σελίδα του στο Facebook, ζητώντας από τους αναγνώστες να διαδώσουν την πληροφορία, ειδικά στην Ελβετία και την Γαλλία.         

Η Έμα Νασέμ από τη Γαλλία άκουσε την ιστορία στο ραδιόφωνο και συνειδητοποίησε πως πιθανόν ο αγνοούμενος άντρας να είναι ο θείος της, ο Ανρί Λε Μασν, γεννημένος το 1919, που είχε χαθεί κάνοντας σκι στη βόρεια Ιταλία το 1954.    

Ο αδερφός του Ανρί, ο Ροζέρ που σήμερα είναι 94 ετών είπε στις αρχές πως πιθανόν να πρόκειται για τον αδερφό του, ο οποίος ήταν εργένης και δούλευε στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στο Παρίσι.   

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια φωτογραφία που της έδωσε η οικογένεια ταίριαζε με τα γυαλιά τα οποία είχαν βρει στο χιονισμένο βουνό.  

Έμενε το τεστ DNA να επιβεβαιώσει πως πρόκειται για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, κάτι που πράγματι εξακριβώθηκε.

Με πληροφορίες από Guardian 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου